maandag 8 juni 2020

Capaciteit reguliere zorg weer grotendeels benut

Capaciteit reguliere zorg weer grotendeels benut
De reguliere zorg in Nederlandse ziekenhuizen draait weer bijna op volle toeren. Drie weken geleden stond die nog bijna stil, maar inmiddels wordt weer bijna 100 procent van de capaciteit op de operatiekamers benut en zit de poliklinische zorg op zon 70 procent. Dat blijkt uit een rondgang van BNR...
Lees verder

Herstel economie gaat langer duren
Dat de economie er slecht voor stond, was bekend. Maar het herstel gaat ook nog eens veel langer duren dan gedacht, zeggen economen van de Rabobank.
Lees verder

Verantwoordelijke dood George Floyd voor de rechter
Derek Chauvin, de politieagent uit Minneapolis die zijn knie in de nek van George Floyd drukte, met de dood van Floyd als gevolg, wordt vandaag voorgeleid voor de rechter. Tegelijk zijn de voorbereidingen op de begrafenis van Floyd van morgen in volle gang. Amerika kijkt dus met heel veel spanning...
Lees verder

Scheepvaart in problemen door vastzittende crew
De internationale scheepvaartindustrie waarschuwt voor een crisis in de wereldwijde handel. Door het coronavirus zit maar liefst 400.000 man personeel gedwongen vast op zee of in vreemde havens, schrijft de Financial Times.
Lees verder

'Klimaatdoelen voor Duitsland opeens binnen handbereik'
Duitsland draait sinds begin dit jaar voor meer dan de helft op groene stroom. Een record, mede dankzij de coronacrisis. Maar er is hier ook een keerzijde: corona vormt tegelijkertijd namelijk ook een bedreiging voor de ontwikkeling van de Energiewende.
Lees verder

Gaan de stikstofplannen van het kabinet het halen?
De commissie-Remkes presenteert vanmiddag het eindrapport met aanbevelingen om het stikstofprobleem aan te pakken. Grote vraag is of de stikstofplannen van het kabinet genoeg ambitie laten zien. En of ze juridisch haalbaar zijn.
Lees verder

Proces MH17 wordt hervat
Na een maandenlange onderbreking gaat het proces over de ramp met de MH17 zo meteen verder. Dat was uitgesteld om de verdediging de tijd te geven om het omvangrijke dossier van de zaak te lezen.
Lees verder

Chateaux en danger!
Franse kastelen zitten in de gevarenzone. Vanwege de coronapandemie zijn er twee maanden geen inkomsten binnen gekomen van bezoekers of overnachtingen. Daardoor is er geen geld meer voor restauraties.
Lees verder

DNB: 'Honderdduizenden banen op de tocht'
De Nederlandsche Bank (DNB) rekent voor dit jaar op de sterkste krimp van de werkgelegenheid sinds de jaren zeventig. En dat betekent dat mogelijk zo'n vierhonderdduizend banen verloren gaan. 'We gaan dit allemaal wel voelen', zegt beurscommentator Rob Jansen.
Lees verder

Sportscholenbranche wil extra steun
De sportscholenbranche is in onderhandeling met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over een specifiek steunpakket voor de branche. 'We denken aan 35.000 euro per locatie', zegt directeur Ronald Wouters van NL Actief, de brancheorganisatie van sport- en bewegingscentra.
Lees verder

Advies Remkes: leg halvering stikstof wettelijk vast
De stikstofuitstoot in Nederland moet in 2030 zijn gehalveerd en het kabinet moet "serieus werk maken" van natuurherstel. Die doelen mogen geen vrijblijvend streven meer zijn, maar moeten wettelijk worden vastgelegd. Dat stelt het Adviescollege Stikstofproblematiek voor in zijn eindadvies aan het...
Lees verder

Kamer waarschuwt kabinet over noodwet
De Tweede Kamer waarschuwt het kabinet over de wet waarin ze de anderhalvemetersamenleving willen verankeren. Die wet moet al binnen een maand ingaan, maar hij zit nog steeds niet in de mailbox van het parlement. 'Ze zijn hem nog aan het schrijven, hij ligt nog niet eens bij de Raad van State',...
Lees verder