maandag 15 juni 2020

Banen weg bij Uber Amsterdam

Banen weg bij Uber Amsterdam
Taxibedrijf Uber schrapt 15 procent van de banen op zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Dat meldt het ANP zaterdag.
Lees verder

Brenno Misuraca (Takeaway.com): 'We zijn onbedoeld goed geworden in overnames'
Maaltijdbezorger Takeaway.com verhapstukt de ene na de andere overname of fusie, bleek deze week eens te meer. Aan Director of Product Brenno Misuraca de taak al het digitale en de mensen zo snel mogelijk op te nemen. Zonder daarbij de doorontwikkeling van het bestaande uit het oog te verliezen. Alles, hoe experimenteel ook, moet direct waarde toevoegen. "Innovatie is geen losstaand proces hier."
Lees verder

Kan online de HEMA nog redden?
Het wordt de dag van de waarheid voor HEMA. Eigenaar Marcel Boekhoorn had uiterlijk vandaag een lening van 50 miljoen euro moeten aflossen anders krijgen de schuldeisers de oer-Hollandse formule in handen. Dit weekend werd bekend dat de Mirage Retail Group, voorheen Blokker Holding, een bod op HEMA heeft uitgebracht bij de schuldeisers van HEMA. Dat is geen goed nieuws voor de online activiteiten die HEMA juist aan het uitbouwen was. Eigenaar Michiel Witteveen gelooft niet in de bricks and clicks-strategie.
Lees verder

Meer elektrische deelscooters in Amsterdam
Vanaf maandag krijgen Felyx en Check een stadsbrede vergunning om ieder maximaal 350 elektrische deelscooters te verhuren in Amsterdam.
Lees verder

Asus Flip Chromebook in Aerogel White kleurvoering
Chromebooks zijn tegenwoordig ook in (prijzige) premiumuitvoeringen verkrijgbaar. Zo is de Asus Chromebook Flip C436 nu ook te koop in de iriserende kleur Aerogel White.
Lees verder

Google Pay krijgt make-over
Google gaat zijn betaalapp Google Pay flink aanpakken. Het bedrijf wil nauwer samenwerken met partners voor online en fysieke betalingen.
Lees verder

Italië nu grootste markt voor veilinghuis Catawiki
Niet Nederland, maar Italië is de belangrijkste afzetmarkt voor Catawiki. Daar werd vorig jaar de meeste groei gerealiseerd, zo maakt het veilinghuis vandaag bekend.
Lees verder

Michaël Trabbia weg als CEO Orange Belgium
Michaël Trabbia, momenteel CEO van Orange Belgium, wordt per september Chief Technology and Innovation Officer bij de Orange-groep.
Lees verder

Omzet uit Nederlandse breedbandmarkt steeg met 8 procent in eerste kwartaal
De omzet uit breedbanddiensten op de Nederlandse consumentenmarkt is in het eerste kwartaal van 2020 met bijna 8 procent op jaarbasis gestegen tot 562 miljoen euro, zo blijkt uit recent onderzoek van Telecompaper.
Lees verder