vrijdag 26 juni 2020

‘Babyboomers slaan gat in winkelstraat’

'Babyboomers slaan gat in winkelstraat'
De corona-uitbraak heeft een derde van de consumenten tussen de 50 en 80 jaar definitief over de streep getrokken. Zij zijn van plan om ook na het virus blijvend meer via internet te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International onder meer dan 2000 consumenten.
Lees verder

Amazon stapt in de wereld van no-code
Amazon is een nieuwe dienst Honeycode gestart waarmee niet-programmeurs toch web en mobiele apps kunnen ontwikkelen. Honeycode draait in de […]
Lees verder

Shortlist Programmatic Awards 2020 bekendgemaakt
Dit jaar heeft opnieuw een groot aantal inzenders zich aangemeld voor de Programmatic Awards 2020. Na een eerste selectie heeft de onafhankelijke vakjury onder leiding van Anne Bouwman, Teamlead Programmatic Demand bij DPG Media, vandaag de genomineerde cases en talenten in acht verschillende categorieën bekendgemaakt. De digitale uitreiking van de awards vindt plaats op donderdag 3 september.
Lees verder

Extra financiële ondersteuning voor ambities Nederlandse Digitaliseringsstrategie
Het kabinet publiceerde donderdag de zogenoemde actualisatie van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Hierin maakt het kabinet extra financiering voor kunstmatige intelligentie bekend en wordt een overzicht gegeven van andere investeringen in technologieën, digitalisering van bedrijfsleven en overheid, digitale vaardigheden van Nederlanders en cyberveiligheid.
Lees verder

Logitech VR Ink Pilot Edition: tekenen in de lucht
Allemaal leuk en aardig die VR-brillen. Maar zodra je een wijziging wil maken aan een ontwerp zet je de bril af en ga je weer over op een muis met een plat scherm. Of?
Lees verder

Amazon koopt expert in zelfrijdende voertuigen
Amazon.com koopt Zoox voor 1,2 miljard dollar. Dat is een bedrijf dat technologie ontwikkelt om gemotoriseerde voertuigen, waaronder bezorgbusjes, autonoom te laten rijden.
Lees verder

DPD opent 1000ste Pickup parcelshop bij BP in Vaassen
Pakketbezorger DPD opende donderdag haar duizendste Nederlandse Pickup parcelshop bij BP Vaassen. In Europa heeft DPD in totaal 46.000 parcelshops ter beschikking. De parcelshops in Nederland zijn voornamelijk winkels, maar voortaan ook bij een aantal benzinestations van BP in de regio Vaasen.
Lees verder

Europese hoofdkantoor Xiaomi in Den Haag
De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi vestigt zijn Europese hoofdkantoor in Den Haag.
Lees verder

Deelautodienst WeShare stelt Europese expansie uit
Deelautobedrijf WeShare stelt zijn expansieplannen uit. Dat zegt CEO Phillip Reth tegen persbureau DPA. In verband met de coronacrisis zijn er te veel onzekerheden.
Lees verder