vrijdag 19 juni 2020

Australië kritisch over Google-overname Fitbit

Australië kritisch over Google-overname Fitbit
Een Australische toezichthouder vreest dat Google te veel klantdata krijgt wanneer het Fitbit overneemt. Dat zou de markt voor digitale gezondheidstoepassingen en de advertentiemarkt kunnen schaden.
Lees verder

Binnenkort ook Windows programma's in Chrome OS
Toekomstige Chromebooks zullen ook Windows programma's in emulatie kunnen draaien. Daartoe heeft Google een samenwerking met Parallels aangekondigd, het bedrijf achter Parallels Desktop, software waarmee je macOS programma's in Windows 10 kunt draaien.
Lees verder

Mojo en Vodafone openen virtuele concertzaal
In een zomer zonder concerten en festivals openen organisator Mojo en telecombedrijf Vodafone de virtuele concertzaal Larger Than Live. Het eerste streamingconcert van Nielson wordt donderdag 9 juli vanuit Ziggo Dome verzorgd. Daarna volgen optredens van onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Frenna, Rolf Sanchez, Maan en De Staat.
Lees verder

Spotify opent zelfbedieningspaneel videocommercials
De eerste groep adverteerders kan zelf video-commercials gaan uploaden naar het reclamesysteem van Spotify. Het zullen veelal merken zijn die beeldreclame op telefoons en computers kunnen vertonen.
Lees verder

Europa volhardt in nieuwe belasting internetbedrijven
De Verenigde Staten is gisteren weggelopen uit de onderhandelingen over de invoering van een nieuw belastingbeleid voor internetbedrijven. Europa houdt vast aan zijn intenties hiertoe en zal, als er geen wereldomspannende deal volgt, een eigen regime opzetten.
Lees verder

Studenten ontwikkelen multi-inzetbare sensor
Studenten van Hogeschool Utrecht hebben een sensor ontwikkeld die allerlei factoren tegelijk meet: temperatuur, licht, beweging, luchtvochtigheid en luchtdruk.
Lees verder

Wedstrijden English Premier League via gamingkanaal Twitch
Amazon gaat wedstrijden van de English Premier League via zijn gamingkanaal Twitch aanbieden. Kijkers hoeven daarvoor niet te betalen.
Lees verder

Europees directeur Twitter naar Amazon Nederland
Mark Stockx heeft na zeven jaar bij Twitter als topmanager Europa zijn functie ingeruild voor die van general manager Amazon Advertising in Nederland.
Lees verder

Panasonic met nieuwe 4K televisies
Panasonic blijft een belangrijke leverancier van HD televisies. Het Japanse bedrijf heeft twee oled-modellen met 4K-resolutie aangekondigd, in de zogeheten HZ980-serie. Het gaat om toestellen van 55- en 65-inch.
Lees verder