maandag 15 juni 2020

340 miljoen keer ingelogd via DigiD

340 miljoen keer ingelogd via DigiD
Vorig jaar is 340 miljoen keer gebruik gemaakt van DigiD om bij honderden publieke dienstverleners in te loggen. Een stijging van tien procent ten opzichte van 2018, zo blijkt uit het jaarverslag van Logius, de overheidsinstantie die voor DigiD verantwoordelijk is.
Lees verder

Apple camerawagens rijden weer door heel Duitsland
Apple stuurt zijn cameraauto's terug naar Duitsland ten behoeve van Apple Maps: Van juni tot september 2020 zullen de voertuigen opnamen maken in alle dertien federale staten.
Lees verder

Minister Kaag opent eerste digitale handelsmissie naar Verenigde Staten
Minister Kaag (Buitenlandse Handel) geeft vandaag de aftrap van de eerste Nederlandse digitale handelsmissie. Die missie brengt op digitale wijze bedrijven op het gebied van slim en elektrisch vervoer in contact met potentiële partners aan de Amerikaanse Westkust.
Lees verder

Omzet H&M gehalveerd, online: +36%
De omzet in het tweede kwartaal is bij H&M met vijftig procent gedaald vanwege het coronavirus. De helft van de winkels was twee maanden dicht. Het online kanaal bood nog enige compensatie, want daar groeiden de verkopen met 36 procent.
Lees verder

225 miljoen dollar voor maaltijdbezorger Instacart
Maaltijdbezorger Instacart heeft een nieuwe financiering weten te regelen van 225 miljoen dollar. Belangrijkste geldschieters zijn DST Global en General Catalyst. De bestaande investeerder D1 Capital deed ook mee.
Lees verder

Een derde van Elon Musks internetsatellieten in baan om de aarde
Internetbedrijf Starlink bracht afgelopen weekend 58 nieuwe satellieten in een baan om de aarde. Een op de drie nodes van het ruimtenetwerk voor breedbandinternet is nu operationeel. Eind dit jaar moeten de eerste commerciële diensten worden aangeboden.
Lees verder

Moederbedrijf TikTok mikt op banklicentie
Het Chinese ByteDance, moederbedrijf van TikTok, mikt op een digitale bankvergunning in samenwerking met een partij in Singapore.
Lees verder

Anti-DDoS-coalitie lanceert website over voortgang
De nationale anti-DDoS-coalitie heeft de website nomoreddos.org gelanceerd, die is bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te houden over de activiteiten van de coalitie en neutrale informatie over DDoS-aanvallen te bieden.
Lees verder

Bpost belooft een complete onlineshop in amper 30 minuten tijd, van verkoop tot levering
Bezorger Bpost gaat kleine Belgische bedrijven helpen om de stap naar e-commerce te zetten. Het stopt al zijn ervaring met e-commercelogistiek in een alles-in-één oplossing.
Lees verder