maandag 18 mei 2020

Zes miljoen euro groeigeld voor Hello Customer

Zes miljoen euro groeigeld voor Hello Customer
Technologiebedrijf Hello Customer uit Gent haalt met zijn tweede financieringsronde zes miljoen euro venturecapital op bij Peak Capital en Senovo Capital uit Duitsland.
Lees verder

Webwinkels ondervinden hinder bij bevoorrading
Het merendeel van de webwinkels ondervindt een zekere mate van hinder bij de bevoorrading. Er is sprake van een toename daarin, omdat voorraden opraken en aanvoer stroef verloopt.
Lees verder

Facebook neemt Giphy over, grootste acquisitie in jaren
Facebook neemt voor 400 miljoen dollar Giphy over, een zoekmachine voor (bewegende) gifplaatjes. Het is de eerste grote overname van Facebook in jaren, hoewel bescheiden vergeleken met die van WhatsApp.
Lees verder

Ook rechtsextremistische Identitäre Bewegung klant van opgerolde Cyberbunker
Onder de gebruikers van in september opgerolde Cyberbunker in het Duitse Traben-Trarbach, grotendeels geleid door Nederlanders, bevond zich ook de rechtsextremistische Identitäre Bewegung, die een 'cultureel homogene staat' nastreeft.
Lees verder

Infographic: de strijd tegen phishing
In 2018 alleen al ontving 83 procent van de internetgebruikers phishingmails, oftewel mails die als doel hebben om bijvoorbeeld bankgegevens binnen te hengelen. Tussen 2013 en 2018 is het aantal phishingaanvallen verdubbeld. Van de 384 miljard mails die elke dag worden verstuurd, is 85 procent spam of erger. Deze infographic vertelt wat werknemers kunnen doen.
Lees verder

Oscar van Dijk (Medicine Men): 'Zorg op afstand is ineens cruciaal'
Medicine Men bouwt sinds 2012 medische zelfmanagementoplossingen, waaronder het Emma-platform voor chronisch zieke patiënten met COPD of hartfalen. Door de coronacrisis zijn deze activiteiten in een stroomversnelling geraakt. "Zorg op afstand is ineens cruciaal geworden", zegt oprichter Oscar van Dijk.
Lees verder

B2B webwinkel voor corona-artikelen
Keep Your Business Going is een eerste webwinkel gewijd aan producten die de verspreiding van het coronavirus in het bedrijfsleven moeten tegengaan.
Lees verder

Online reclamemarkt nu op het dieptepunt, plusje in Q4
Het tweede kwartaal is het absolute dieptepunt voor de online reclamemarkt en het kan nog drie jaar duren voordat de niveaus van 2019 weer worden gehaald. Marktplaatsen als bol.com en Amazon ontduiken de neerwaartse trend en bedrijven investeren fors marketinggeld in conversie- en serviceoptimalisatie en UX.
Lees verder

Nokia 6.2 krijgt toch opvolger
Geen smartphonefabrikant brengt zoveel nieuwe modellen uit als Nokia. Vanaf deze week is de Nokia 5.3 verkrijgbaar in Nederland, een toestel dat nog geen 199 euro kost.
Lees verder