woensdag 20 mei 2020

Zandvoort zet poorten weer open

Zandvoort zet poorten weer open
Kom naar Zandvoort, maar gebruik je gezond verstand. Dat is de boodschap van de badplaats met het mooie weer van morgen op komst. Eerder ontmoedigde de gemeente een bezoek aan Zandvoort in deze coronatijden.
Lees verder

Rosenmöller: Buiten de gebaande paden denken
De middelbare scholen gaan na Pinksteren open, al wordt het een hele klus om ervoor te zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Tien procent van de scholieren is afhankelijk van het openbaar vervoer, zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad. Die heeft de grote regionale...
Lees verder

'Massaal gebruik vouchers cruciaal voor reisketen'
Als je in december aantreedt en meteen een coronacrisis over je heen krijgt is één ding zeker, zegt Mattijs ten Brink, CEO van reisorganisatie Sunweb: dan is je leercurve wel heel steil, in je eerste weken. 'Het grote nadeel is dat je toch wat langer bezig bent voordat je precies weet wie er...
Lees verder

Rekenkamer geeft Hoekstra ferme tik op vingers
De Rekenkamer geeft minister Hoekstra van Financiën een tik op de vingers, omdat hij vorig jaar geld heeft uitgegeven zonder toestemming van het parlement. Het gaat met name om de aandelen KLM die de staat kocht, zegt Rekenkamer-president Arno Visser.
Lees verder

Mens mogelijk door nerts besmet met coronavirus
Het is aannemelijk dat een mens door een nerts besmet is met het coronavirus door een nerts. Dat zegt minister Carola Schouten. Eerder werd bekend dat het coronavirus bij nertsenfokkerijen in Brabant was aangetroffen. Nu lijkt het erop dat het virus van dier op mens is overgedragen.
Lees verder

NVP: bedrijven moeten eerst weer kapitaal opbouwen
Net als andere bedrijven worden bedrijven van private-equityhuizen geraakt door de coronacrisis. De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen hoopt dat de ondernemingen in de verschillende portefeuilles net wat meer kunnen leunen op kennis, kunde, en niet te vergeten: kapitaal.
Lees verder

'Help jongeren met volgende stap op arbeidsmarkt'
Dat vooral jongeren worden geraakt door de coronacrisis is nauwelijks een verrassing te noemen, meent Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarktvraagstukken aan de Universiteit van Tilburg. Anderhalve maand geleden waarschuwde hij al voor het ontstaan van een corona-generatie - of coronial-cohort onder...
Lees verder

Nieuw stikstofbeleid zet weinig zoden aan de dijk
Over tien jaar zullen grote delen van de Nederlandse natuur nog steeds met een stikstofoverschot kampen, ondanks de nieuwe stikstofaanpak. Dat blijkt uit een doorrekening van het RIVM. Nina Smits, ecoloog aan de Wageningen Universiteit, pleit voor generieke maatregelen om de depositie omlaag te...
Lees verder

Schouten: gezondheid gaat altijd voor
De volksgezondheid gaat voor de belangen van de veeteelt. Dat zegt minister Schouten tegen BNR naar aanleiding van het geval van een nerts die een mens heeft aangestoken met corona.
Lees verder

Rutte zet jeugd aan tot revolutie
Premier Rutte roept jongeren op om oplossingen aan te dragen voor hoe er goed kan worden doorgeleefd in de anderhalvemetermaatschappij. Hij herhaalde dat hij snapt dat jongeren het zwaar hebben in deze coronatijd.
Lees verder

Economie verandert, dus steun ook
Het tweede corona-steunpakket voor het bedrijfsleven ziet er anders uit dan het eerste. Dat bleek bij de presentatie door de ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra.
Lees verder

ONL maakt zich zorgen over partnertoets
Of het tweede steunpakket genoeg is voor noodlijdende bedrijven om te overleven, valt nu nog niet te overzien, maar voor dit moment is het een heel goed pakket, zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland.
Lees verder