dinsdag 26 mei 2020

'Veel Nederlandse bedrijven overwegen vertrek uit Hong Kong'

'Veel Nederlandse bedrijven overwegen vertrek uit Hong Kong'
De Chinese veiligheidswet voor Hong Kong heeft ook gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven, zo verwacht de Netherlands China Business Council. Met de wet verbiedt China buitenlandse inmenging en staatsondermijnende activiteiten in Hong Kong. Ook Nederlandse bedrijven overwegen inmiddels serieus...
Lees verder

SNS en RegioBank sluiten voorlopig ruim 200 van hun 250 geldautomaten
SNS en RegioBank sluiten voorlopig alle ruim 200 geldautomaten in HEMA- en SPAR-winkels. Per direct is hierdoor het merendeel van de circa 250 geldautomaten van de banken uitgezet. Het besluit van SNS komt er naar aanleiding van een plofkraak op de SNS-geldautomaat in de HEMA in Lisse.
Lees verder

Schouten eist hervormingen van slachterijen, dreigt met sluitingen
Er zijn grote zorgen over coronabrandhaarden in de vleessector, na een grote uitbraak bij een slachterij in Groenlo, in de Achterhoek. Minister Schouten van Landbouw dreigt slachthuizen te sluiten. De sector moet extra maatregelen nemen, en zorgen voor betere arbeidsomstandigheden.
Lees verder

In Walibi verdwijnt de wachtrij als sneeuw voor de zon
Pretpark Walibi ging vandaag eindelijk open, twee maanden later dan normaal na de winterstop. In Biddinghuizen, in de Flevopolder, zijn ze heel blij. Maar een beetje buikpijn hebben ze er wel bij. Verslaggever Martijn de Rijk was er al vroeg bij.
Lees verder

'Duitse uitspraak Dieselgate ook voor Nederland belangrijk'
De kans wordt steeds groter dan Volkswagen hele hoge schadevergoedingen aan heel veel mensen moet gaan betalen. Dat zegt de Nederlandse stichting Diesel Emissions Justice, in reactie op de uitspraak van het Duitse hooggerechtshof. Deze stichting eist namens een grote groep gedupeerden een...
Lees verder

Topadviseur Boris Johnson stapt niet op
Dominic Cummings, een belangrijke adviseur van de Britse premier, stapt niet op vanwege de lockdownrel rond hem. Hij raakte in de problemen doordat hij ondanks de strenge maatregelen tegen het coronavirus van Londen naar Durham reed. Hij zegt dat hij geen regels heeft gebroken.
Lees verder

Wybren van Haga, kantel-kameraad in de Kamer
Veel ogen zullen morgen bij de wekelijkse stemmingen in de Tweede Kamer gericht zijn op Wybren van Haga. De ex-VVD'er is sinds afgelopen vrijdag lid van Forum voor Democratie. Tot nu toe steunde hij altijd nog de voorstellen van de coalitie.
Lees verder

VVD, SP en CDA roepen gemeenten op tot uitstel terrasbelasting
In de Tweede Kamer gaan stemmen op om horeca-ondernemers verder tegemoet te komen. Maar dat moet dan wel gebeuren op kosten van de gemeenten. De fracties willen de precario-belasting uitstellen.
Lees verder

Verzekeraars scherpen voorwaarden aan vanwege coronacrisis
Je reis verzekeren tegen pandemieën als corona kan nu helemaal niet meer. Tot voor kort kon je nog bij een handjevol verzekeraars terecht, maar ook die hebben inmiddels hun voorwaarden aangepast. Dat blijkt uit inventarisatie van Pricewise op verzoek van BNR.
Lees verder

De fiets verovert langzaam de Londense binnenstad
Door de coronacrisis is de fiets aan een opmars bezig in Europa. Van Berlijn tot Parijs en Londen. Omdat anderhalve meter afstand houden lastig is in het openbaar vervoer, moet de fiets uitkomst brengen. Londen overweegt zelfs om van het centrum één van de grootste voetgangers- en fietsvriendelijke...
Lees verder

'Coronacrisis vergroot wil om klimaatverandering aan te pakken'
De coronacrisis zorgt voor een opvallende kentering: meer dan ooit willen ons steentje bijdragen aan het klimaat. Driekwart wil er zelfs zijn auto voor laten staan, blijkt uit onderzoek van ABN Amro en Ipsos. Voorheen wogen kosten en gemak nog zwaarder.
Lees verder

Jumbo zet sanering hoofdkantoor door
Supermarktketen Jumbo gaat beter dan ooit door het coronavirus. Toch wordt een vijfde van de banen op het hoofdkantoor geschrapt. Het was weliswaar aangekondigd, maar het is toch opvallend dat Jumbo doorzet in deze crisis.
Lees verder