woensdag 20 mei 2020

TikTok groeit in Nederland tot 3,5 miljoen gebruikers

TikTok groeit in Nederland tot 3,5 miljoen gebruikers
Het aantal gebruikers van TikTok in Nederland is sinds begin dit jaar met een miljoen gestegen tot 3,5 miljoen. De uitbraak van het coronavirus heeft niet enkel hier, maar internationaal gezorgd voor een fikse sprong vooruit voor het Chinese bedrijf qua gebruik.
Lees verder

Standaard betaaloptie in WooCommerce
E-commerce platform WooCommerce wordt uitgebreid met een betaalfunctie van Stripe. Anders dan voorgaande betaaloplossingen is deze betaaloptie volledig geïntegreerd.
Lees verder

Videodiensten schakelen weer tandje hoger na lockdown
De grote videodiensten als Netflix, Amazon Prime Video en Apple Plus schakelen langzamerhand weer over op normale videostreams nadat deze op verzoek van EU-commissaris Thierry Breton waren afgeknepen om overbelasting te voorkomen.
Lees verder

NFC in paspoort wordt ID-tool financiële instellingen
Bitcoinbedrijf Bitonic heeft in Nederland de primeur met een nieuwe vorm van digitale identificatie. Het bedrijf gebruikt de NFC-chip in paspoorten, Europees ID-bewijzen en rijbewijzen om, via een app, de identiteit van personen te verifiëren.
Lees verder

Mendi: elastisch brein
Een apparaat om de scherpte en elasticiteit van je hersenen mee te oefenen. Dat is de belofte van Mendi. Of 'de Mendi', als het ooit een hit wordt en zo een zelfstandig naamwoord.
Lees verder

Warehouse living lab officieel van start
Recentelijk hebben 24 partners uit de wetenschap, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zich officieel gecommitteerd aan het living lab Sharehouse. Binnen het lab dat momenteel in Rotterdam wordt ingericht kunnen studenten, onderzoekers en bedrijven zogenoemde warehouse-innovaties testen en doorontwikkelen. Hiervoor is door NWO 2 miljoen euro toegekend.
Lees verder

Coolblue wil dit jaar zes winkels openen
Hoewel de winkels even dicht moesten om de vele onlinebestellingen tijdens de coronacrisis bij te kunnen staan, wil Coolblue nog dit jaar zes nieuwe winkels openen.
Lees verder

Alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen onder één digitaal dak
Het aanbod van alle Utrechtse tech- en IT-opleidingen staan voortaan op één platform: www.TekkieWorden.nl. Het platform helpt de IT-sector en studenten elkaar te vinden.
Lees verder

Hogeschool Utrecht gaat analytics translators opleiden
Hogeschool Utrecht start de masteropleiding Data Driven Business, die mensen opleidt tot analytics translator.
Lees verder