dinsdag 5 mei 2020

Telefónica (02) en Liberty Global (Virgin) overwegen fusie

Telefónica (02) en Liberty Global (Virgin) overwegen fusie
Het Spaanse Telefónica overweegt een fusie met Liberty Global in het Verenigd Koninkrijk, of liever tussen Liberty kabeldochter Virgin Media en Telefónica dochter 02.
Lees verder

Universiteit Antwerpen verbiedt videobelapp Zoom
De Universiteit Antwerpen verbiedt het gebruik van videobelapp Zoom. De applicatie zou niet veilig genoeg en de universiteit wil geen risico's nemen nadat men vorig jaar al eens het slachtoffer is geworden van een cyberaanval.
Lees verder

MacBook Pro vernieuwd
Apple introduceert vandaag de vernieuwde 13-inch MacBook Pro met het nieuwe Magic Keyboard die sinds maart op de nieuwe MacBook Air zit. Verder zijn alle standaardconfiguraties uit deze serie nu uitgerust met de dubbele hoeveelheid opslag.
Lees verder

Nederland legt virtueel 15.212 bossen tulpen bij oorlogsmonumenten
Afgelopen dagen heeft Nederland meer dan vijftienduizend bossen tulpen gedoneerd om bij oorlogsmonumenten te laten leggen. Tegen betaling per Tikkie kon men toch bloemen laten leggen ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers.
Lees verder

Sogeti: 'Ja, AI kan creatief zijn'
Computers met AI erin kunnen creatief zijn en de mens helpen door sneller nieuwe dingen te bedenken of te maken. Dat kan handig zijn om nieuwe mode te ontwerpen of synthetische publieksgroepen te maken voor AVG-testen of andersoortige onderzoeken.
Lees verder

Uber Eats staakt activiteiten in groot aantal landen
Uber Eats trekt zich terug uit een groot aantal landen, onder meer Tsjechië, Egypte, Roemenië, Saoedi Arabië, Uruguay en Honduras.
Lees verder

PostNL opent aanval op Belgische pakkettenmarkt
PostNL wil tegen 2021 een nieuw sorteer- en distributiecentrum openen in het Belgische Willebroek, nabij Antwerpen. Daar moeten 120.000 pakketten per dag verwerkt worden. De komst van PostNL belooft de strijd om de groeiende pakjesmarkt op de spits te drijven.
Lees verder

Opnieuw extra geld voor onderwijs op afstand
Minister Slob (onderwijs) trekt nog eens 3,8 miljoen euro uit om leerlingen te ondersteunen die thuis lessen volgen maar hiervoor geen laptop of tablet tot hun beschikking hebben.
Lees verder

Amazon heeft interesse in bezittingen satellietbedrijf OneWeb
Amazon zou belangstelling hebben voor de bezittingen van OneWeb, het Britse bedrijf achter een netwerk van internetsatellieten dat in maart failliet is gegaan.
Lees verder