dinsdag 19 mei 2020

Overeenstemming VSNU, NFU, NWO en Elsevier over open science-diensten

Overeenstemming VSNU, NFU, NWO en Elsevier over open science-diensten
De Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Elsevier, het informatie- en data-analysebedrijf voor de (medische) wetenschap, zijn een nationale open science-samenwerking aangegaan.
Lees verder

Drie miljoen euro groeigeld voor Growth Tribe
Growth Tribe, een trainingsbedrijf in digitale vaardigheden, haalt drie miljoen euro groeikapitaal op om zijn groei te versnellen. Het is de eerste externe kapitaalinjectie in het vijfjarig bestaan van de onderneming.
Lees verder

KPN ondersteunt Android eSIM voor Simyo-klanten
KPN ondersteunt vanaf voortaan Android eSIM voor Simyo-klanten. Daarmee kunnen sim only- en prepaid-klanten zowel met geschikte iPhones als Android-telefoons via deze digitale simkaart bellen, sms'en en mobiel internetten.
Lees verder

Videorecruiter Cammio naar StepStone
StepStone heeft Cammio, de aanbieder van videorecruitmentoplossingen, overgenomen voor een onbekend bedrag.
Lees verder

Google Meet 50 miljoen keer gedownload
Google Meet, het programma voor videovergaderen, is via de Google Play Store 50 miljoen keer gedownload nu het tijdelijk gratis gebruikt mag worden.
Lees verder

AFM: thuiswerken brengt risico's met zich mee
Financiële ondernemingen en accountantsorganisaties lopen sinds het uitbreken van de coronacrisis meer risico's op het gebied van informatiebeveiliging. Daarvoor waarschuwt toezichthouder AFM.
Lees verder

TU Delft ontwikkelt Social Distancing Dashboard
Wetenschappers van de TU Delft hebben in samenwerking met AMS Institute het Social Distancing Dashboard ontwikkeld. Dit platform geeft stadsplattegronden weer die op straat- en wijkniveau laten zien of het mogelijk is om de afstand van anderhalve meter in de openbare ruimte na te leven.
Lees verder

Jumbo opent nieuwe bezorghub in Breda
Jumbo Supermarkten opent een nieuwe centrale thuisbezorglocatie (hub) in Breda voor directe bezorging van online bestelde boodschappen in regio West-Brabant. De boodschappen werden voorheen bezorgd vanuit diverse Jumbo winkels.
Lees verder

Werknemers willen na crisis meer thuiswerken
Slechts een op de drie werknemers wil na de afloop van de coronacrisis weer fulltime terug naar kantoor. De rest geeft voorkeur aan een mengvorm van thuis en op kantoor werken, niet in het minst omdat de meeste mensen productiever zijn zonder collega's om zich heen.
Lees verder