vrijdag 1 mei 2020

Onderwijs van de Universiteit Twente rest van dit collegejaar online

Onderwijs van de Universiteit Twente rest van dit collegejaar online
Het onderwijs van de Universiteit Twente zal de rest van dit collegejaar online worden aangeboden. Er worden geen onderwijsactiviteiten op de campus aangeboden tot september.
Lees verder

'Zorgverzekeraars schieten tekort op digitale toegankelijkheid'
Steeds meer zaken in de zorg worden online geregeld, denk bijvoorbeeld aan het inzien van zorgkosten en declareren van nota's. Toch valt er nog veel te winnen om alle verzekerden een goede gebruikerservaring te bezorgen, zo blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van 40 Nederlandse zorgverzekeraars.
Lees verder

Facebook koppelt verdienmodel aan livevideo
Facebook gaat meer livevideo-opties aanbieden in onder meer Instagram en Portal, een handzaam scherm dat bijvoorbeeld in de keuken kan worden gebruikt. Belangrijker: er kan voortaan ook geld voor worden gevraagd.
Lees verder

Verkoop nieuwe smartphones naar dieptepunt
Het laagste niveau sinds 2013. Zo omschrijft marktonderzoeker Canalys de status van verkopen van nieuwe smartphones op dit moment. In het eerste kwartaal van 2020 werden er twaalf tot dertien procent minder mobieltjes verkocht.
Lees verder

Overname internetdomein .org door investeringsbedrijf afgewezen
Het .org-domein komt niet in handen van investeringsmaatschappij Ethos. Dat heeft domeinnaambeheerder ICANN besloten. ICANN vreest 'onaanvaardbare onzekerheid' bij non-profitorganisaties die van het domein gebruikmaken.
Lees verder

Steeds meer lokale radio via DAB+
In steeds meer regio zijn lokale uitzendingen van DAB+ gestart, onder meer in Haarlem/Zandvoort, Almere en Amstelveen/Haarlemmermeer.
Lees verder

Regering Trump zet internationale sites van Amazon op zwarte lijst
De administratie van Donald Trump heeft de internationale sites van Amazon in de ban gedaan omdat er namaak artikelen zouden worden verkocht. Maar Amazon spreekt van 'politieke motieven': Trump heeft een hekel aan oprichter Jeff Bezos.
Lees verder

Pandemie zorgt voor cloudexplosie, nieuwe records gebroken
Bedrijven gaven in het afgelopen kwartaal 31 miljard dollar uit aan cloudtechnologie, waarmee een record werd gebroken.
Lees verder

Laatste stabiele versie Windows 10 op derde van alle Windows pc's
De laatste stabiele versie van Windows 10 staat inmiddels op een derde van alle Windows PC's. Het gaat dan om de November 2019 editie met als versienummer 1909.
Lees verder