woensdag 6 mei 2020

Ondernemende studenten Scalda leren in hun eigen bedrijf

Ondernemende studenten Scalda leren in hun eigen bedrijf

In Terneuzen en Vlissingen leren mbo-studenten van Scalda dagelijks wat ondernemen inhoudt. Zoals bij het leerbedrijf InnoVision Solutions, 1 van de 3 ondernemende leeromgevingen die Scalda heeft. Daar werken studenten aan echte opdrachten van echte opdrachtgevers. Hiermee sluit het beroepsonderwijs aan bij de vraagstukken van het regionale bedrijfsleven.

Lees verder

Webinar Internationalisering: live update vanuit China

Wilt u een update over zakendoen in en met China? Kijk op 14 mei om 11:00 uur naar het webinar 'Internationalisering: live update uit China.' De Nederlandse ambassade in Beijing, het NBSO Wuhan, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een Nederlandse ondernemer gevestigd in China delen hun ervaringen.

Lees verder

Webinar Intellectueel eigendom – rechten en beschermingsvormen (30 juni)

Stel u heeft een goed idee. Hoe zit het dan met Intellectueel Eigendom? Op welke manier kunt u ideeën, uitvindingen, producten en merken beschermen? Vergroot uw kennis met het Webinar Intellectueel eigendom – rechten en beschermingsvormen.

Maak in 1 uur kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

Onderwerpen

Aan de orde komen:

Lees verder

Efficiënter ingerichte datacenters leveren flinke energiebesparing

Datacenters zó inrichten dat de maximale hoeveelheid energie uit netwerken en applicaties wordt gebruikt: het kan een enorme energiebesparing en dus verduurzaming opleveren. Het Lower Energy Acceleration Program (LEAP) startte onlangs in de regio Amsterdam. LEAP onderzoekt het precieze effect van het efficiënter inrichten van datacenters. Een van de pilots draaide op het interne datacenter van KPN. Een van de belangrijkste vragen: zorgt energiebesparing niet voor vertraging van de servers?

Lees verder

Erkenning samenwerkingsverband land- en tuinbouw verlengd

Heeft u een samenwerkingsverband met producenten in de land- of tuinbouwsector? Of heeft u een samenwerking met partners binnen uw branche?

Lees verder