donderdag 7 mei 2020

'Langere sluiting sportscholen is bizar'

'Langere sluiting sportscholen is bizar'
Totale verbijstering bij sportschoolhouders: ze mogen van het kabinet pas 1 september weer open. Het slaat volgens de sector helemaal nergens op. Het besluit is gebaseerd op foute aannames, zegt algemeen directeur Ronald Wouters van branchevereniging NLActief tegen BNR. 'Wij hebben gisteren met...
Lees verder

Hamsterwoede legt Ahold Delhaize geen windeieren
Ahold Delhaize heeft behoorlijk weten te profiteren van de coronacrisis. De kwartaalwinst steeg met maar liefst 48 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar, grotendeels als gevolg van de hamsterwoede van veel Nederlanders. De omzet steg met 12,2 procent.
Lees verder

Veilig kappen zonder mondkapje
Gejuich en roodgloeiende telefoons gisteravond bij de kappers. Die mogen weer open vanaf 11 mei. Verslaggever Thomas van Groningen peilde de stemming bij kapper John Berens in Goirle.
Lees verder

50 procent meer oversluitingen na minieme stijging hypotheekrente
De hypotheekrente loopt voor het eerst sinds jaren weer op. Daarmee rijst de vraag of het tijdperk van de historisch lage rente aan zijn einde gaat komen, of dat er alleen maar sprake is van een rente-hobbeltje.
Lees verder

'Evenementenbranche wordt totaal uitgehold'
Het is maar de vraag of de evenementenbranche de nieuwe klap overleeft. Minister De Jonge van Volksgezondheid schreef gisteren aan de Kamer dat er geen grote evenementen kunnen plaatsvinden tot er een vaccin tegen het coronavirus is. Het kabinet vindt het risico op een opleving van het virus te...
Lees verder

VodafoneZiggo: Alleen data afstaan onder strikte privacyvoorwaarden
VodafoneZiggo verwacht op korte termijn een concreet verzoek van het kabinet om 'anonieme data' te overhandigen, om zo inzicht te krijgen in de verspreiding van het virus. In principe is het bedrijf mee te werken aan het verzoek, zegt CEO Jeroen Hoencamp in BNR Zakendoen, naar aanleiding van de...
Lees verder

Gedupeerde ondernemers: meld je bij ONL!
Ondernemers die ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen toch niet aan werk kunnen, worden opgeroepen zich te melden bij Ondernemend Nederland, ONL. Dat zei oprichter Hans Biesheuvel in BNR's Ask Me Anything.
Lees verder

VVD, CDA: terrassen eerder open
Er is nog veel onduidelijk over over de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Rutte gisteren aankondigde. En voor sommige coalitiepartijen gaat het niet snel genoeg, bleek tijdens het Kamerdebat van vandaag.
Lees verder

Mojo: waar blijft het overleg met ons?
De brief van minister De Jonge, waarin staat dat grote evenementen pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin is tegen corona, is de evenementenbranche rauw op het dak gevallen.
Lees verder

Provinciebestuur Brabant kan aan de slag
In Noord-Brabant is vanmiddag het bestuursakkoord voor de Provinciale Staten getekend. Het was de vraag of Forum voor Democratie zou deelnemen aan het college, maar het CDA durfde na een peiling onder de leden een coalitie wel aan.
Lees verder

Sportscholen vrezen voor voortbestaan
Sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. En ook de coalitiepartijen CDA, VVD en D66 willen dat er wordt gekeken of de scholen eerder open kunnen.
Lees verder

OVV gaat crisisaanpak onderzoeken
Het kabinet heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gevraagd om te onderzoeken hoe de overheid en andere betrokken partijen de crisis hebben aangepakt.
Lees verder