vrijdag 29 mei 2020

Klarna: Online verkoop beauty- en gezondheidsproducten door corona hoger dan tijdens de feestdagen

Klarna: Online verkoop beauty- en gezondheidsproducten door corona hoger dan tijdens de feestdagen
In het afgelopen jaar steeg de aankoop van beautyproducten via webwinkels in Nederland met 130 procent. Dit blijkt uit een […]
Lees verder

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van noodfonds Google
Tientallen Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van het medianoodfonds van Google. Zo'n 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland ontvangen een bijdrage uit het fonds dat Google vorige maand heeft opgezet om lokaal nieuws te steunen. Lokale nieuwsorganisaties worden hard getroffen door het coronavirus.
Lees verder

Horeca gretig op reserveringsapps
Horecabedrijven zijn massaal op zoek naar apps en diensten waarmee bezoekers stoeltjes kunnen reserveren in café's en restaurants die aanstaande maandag 1 juni open mogen. Nieuwe inititieven schieten uit de grond.
Lees verder

Winst Salesforce valt lager uit
CRM-reus Salesforce heeft 30 procent meer omzet gegenereerd tot 4,85 miljard dollar in het eerste kwartaal dat 30 april eindigde. Dat was meer dan vorig jaar, toen 3,7 miljard omzet werd gedraaid. De winst ging wel omlaag, van 392 miljoen naar 99 miljoen dollar.
Lees verder

Motorola smartphone krijgt schrijfpen
Smartphones met schrijfpen zijn zeker niet voorbehouden aan Samsung. Lenovo lanceert binnenkort de Motorola Moto G Pro.
Lees verder

Decreet Trump wil bescherming internetplatforms opheffen
Het decreet dat president Trump donderdag heeft ondertekend verplicht de Amerikaanse overheid om te onderzoeken of internetplatforms nieuwe regels kunnen worden opgelegd. Zo moeten bedrijven als Twitter en Facebook verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de redactionele keuzes die zij maken.
Lees verder

Online omzet in april 62,4 procent hoger
Webwinkels hebben in de tweede coronamaand zeer goede omzetten gedraaid. De online omzet was in april 62,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014 is de groei niet zo sterk geweest. Dat geldt zowel voor de webwinkels als de multi-channelers.
Lees verder

Gartner: verkoop elektronica daalt door corona
Ondanks aanschaf van allerlei apparatuur voor het thuiswerken, verwacht Gartner dat het aantal aangeschafte apparaten dit jaar met 13,6 procent zal dalen naar 1,9 miljard stuks.
Lees verder

ACM wil meer servicepunten en pakketkluizen
Uitbreiding van alternatieve bezorgpunten, zoals servicepunten of pakketkluizen, is wenselijk. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die in kaart heeft gebracht hoe de bezorgmarkt voor pakketvervoer in Nederland eruit ziet.
Lees verder