donderdag 7 mei 2020

Kappers blij met 'unlocking'

Kappers blij met 'unlocking'
Nederland gaat voor een deel weer open. Premier Rutte maakt vanavond bekend welke coronamaatregelen versoepeld worden. Die gaan waarschijnlijk verder dan eerder al was uitgelekt.
Lees verder

Duits voetbal weer van start
In Duitsland mogen de voetbalcompetities op de twee hoogste niveaus worden hervat. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel bekendgemaakt.
Lees verder

Kamer akkoord met steun KLM
Nederland is minstens zo ambitieus als Frankrijk als het gaat om duurzaamheidseisen aan KLM. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen vanmiddag in de Tweede Kamer. Die gaat akkoord met leningen van 2 tot 4 miljard euro aan de luchtvaartmaatschappij, maar eist toezeggingen.
Lees verder

Horeca: steunpakket blijft nodig
Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open. Dat is een van de maatregelen die premier Rutte later bekendmaakt op een persconferentie.
Lees verder

Hongarije geen democratie meer
EU-land Hongarije is geen democratie meer. En ook Polen kan die status binnenkort zomaar verliezen. Dat heeft Freedom House, een Amerikaanse organisatie die zich bezig houdt met politieke vrijheden, geconcludeerd.
Lees verder

Horeca hoopt op snelle invulling nieuwe steunronde
Terrassen en restaurants mogen vanaf 1 juni onder voorwaarden weer open. Maar voor discotheken, clubs, kleine café met weinig vloeroppervlakte is er per 1 juni nog weinig te vieren.
Lees verder

'Bedrijven in problemen door corona-wanbetalers'
Mensen die vanwege de coronacrisis doelbewust hun rekeningen niet betalen, brengen het voortbestaan van bedrijven in gevaar. Daarvoor waarschuwt de beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders op BNR. Ze maken misbruik van de coulante houding van bedrijven, die wanbetalers sinds de crisis minder...
Lees verder

'Extra steun voor sectoren die bij NOW buiten boot vielen'
Sectoren die buiten de boot vielen bij het eerste steunpakket voor ondernemers die zijn getroffen door de corona-maatregelen, krijgen extra aandacht bij het samenstellen van een tweede pakket. Dat bevestigt Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW op BNR.
Lees verder

'Mensen staan te popelen om weer te reizen'
Hoewel premier Mark Rutte gisteren niet specifiek inging op vakanties, bespeurde de ANVR een aantal lichtpuntjes voor de reisbranche. Over de mogelijkheden om komende zomer nog op reis te gaan zijn nog onduidelijk, erkent Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR, maar alleen al de verruiming van de...
Lees verder

Elbers: Met die 1,5 meter kun je niet meer vliegen
KLM heeft het eerste kwartaal van 2020 afgesloten met een operationeel verlies van 275 miljoen euro. Het operationele verlies van KLM viel op jaarbasis 228 miljoen euro hoger uit. Inmiddels trekt de capaciteit weer wat aan, merkt topman Pieter Elbers. Met de 2 tot 4 miljard euro staatssteun hoopt...
Lees verder

DSM-co-CEO: 'Mondkapjes-samenwerking' moet model zijn voor toekomst
Speciaalchemieconcern DSM voelt dat de coronapandemie de industrie parten speelt. De materialendivisie boekte in het eerste kwartaal een lagere omzet, die grotendeels werd goedgemaakt door de voedingdivisie. Een turbulente start, voor de kersverse co-CEO's Dimitri de Vreeze en Geraldine Matchett.
Lees verder

'Acht op tien Nederlanders begrijpt nut 1,5 meter
Acht op de tien Nederlanders zijn ervan overtuigd dat anderhalve meter afstand van elkaar houden helpt tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM en de GGDs.
Lees verder