woensdag 27 mei 2020

Honderd miljoen groeigeld voor Europese vervoerder Bolt

Honderd miljoen groeigeld voor Europese vervoerder Bolt
De Europese variant op Uber, Bolt genaamd, krijgt een kapitaalinjectie van honderd miljoen euro investeerder Naya Capital.
Lees verder

Nieuwe naam voor digitale portemonnee van Facebook
Novi is de naam voor de digitale portemonnee van Facebook, die eerder Calibra heette. Het wordt de portemonnee voor het nieuwe betaalmiddel Libra, dat nog steeds niet is gelanceerd.
Lees verder

Facebook ontwikkelt experimentele belapp
Facebook heeft een experimentele app CatchUp ontwikkeld voor audiochat voor maximaal acht mensen. De app biedt geen videochat. Een Facebook account is niet vereist.
Lees verder

Emerce Next: Automatisering callcenters komt eraan
Chatbots die begrijpen wat een beller zegt, antwoorden met geschreven tekst en menselijke medewerkers tijdens calls realtime advies op maat geven. Dat is hoe Google de nabije toekomst van callcenters voor zich ziet.
Lees verder

HTC keert terug op de smartphonemarkt
HTC, tegenwoordig toch vooral bekend vanwege VR-brillen, maakt een comeback op de markt voor smartphones. Een 5G flagship staat gepland voor juli.
Lees verder

'Belgische webshops doen het steeds beter ten opzichte van hun buitenlandse concurrentie'
Belgische webshops kruipen dichter bij prestaties van best-in-class-webshops als Ikea en Netflix. Dat is de conclusie van de Shopping100 die BeCommerce uitstuurt met steun van Bpost en Mollie.
Lees verder

Wouter Kleijn (Hack Your Future): 'Door corona meer lucht op de arbeidsmarkt'
Tot aan de coronacrisis was IT-talent niet aan te slepen. Tussen 2016 en 2019 zijn in Nederland nieuwe 23.000 nieuwe banen door startups gecreëerd, een groei van zo'n 10 procent per jaar. Nu ligt de markt door de coronacrisis even stil, "maar we zien voorzichtig herstel", vertelde Wouter Kleijn van Hack Your Future tijdens Emerce Next, het virtuele congres dat dinsdag van start is gegaan.
Lees verder

Picnic neemt derde magazijn in Utrecht in gebruik
Online super Picnic heeft een nieuw distributiecentrum in Utrecht in gebruik genomen voor de opslag van bulkgoederen. Het is het derde distributiecentrum van de online supermarkt op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.
Lees verder

Amazon Food start in India
Terwijl Siggy en Zomato afslanken, start Amazon een met het bezorgen van maaltijden in India onder de noemer Amazon Food. Daarvoor is 6,5 miljard dollar uitgetrokken.
Lees verder