dinsdag 26 mei 2020

henQ opent vierde fonds, zeventig miljoen voor start-ups

henQ opent vierde fonds, zeventig miljoen voor start-ups
De Nederlandse techinvesteerder henQ maakt vandaag de opening van zijn vierde fonds bekend en de formatie van het nieuwe partnerteam. Het investeerbaar vermogen ligt nu op zeventig miljoen euro, maar kan dit jaar nog oplopen tot tachtig miljoen.
Lees verder

CM.com koopt CX Company
Technologiebedrijf CM.com koopt CX Company uit Rotterdam, een specialist in chatbottechnologie. De bedrijven gaan hun diensten combineren. Zo ontstaat een leverancier van digitale kanalen, betalingen en te automatiseren conversaties.
Lees verder

Consumentenbond: nieuwe banken slordig met privacy
Nieuwe banken zijn vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Dat concludeert de Consumentenbond, die online bankieren bij 13 banken in Nederland onderwierp aan de zogenoemde Privacymeter.
Lees verder

Internet of things voorbij de hype
Het Nederlandse The Things Network is inmiddels in 150 landen actief, kent 21.000 gateways en handelde vorig jaar negen miljard berichten af.
Lees verder

Ontslagen Jumbo Supermarkten om digitale versnelling
Supermarktketen Jumbo ontslaat bijna een kwart van de medewerkers op het hoofdkantoor. De onderneming wil vaart kunnen houden in de technologische vernieuwingen.
Lees verder

Emerce Next: Grootste omzet ooit voor Bundleboon, maar financiering stokt
Bundleboon, de online kledingbox voor kinderen, heeft dankzij corona de afgelopen twee maanden zijn hoogste omzet ooit behaald. Tegelijkertijd werden de besprekingen over een nieuwe financiering in de ijskast gezet. "Het mes snijdt aan twee kanten," vertelde medeoprichtster Nelli Jeloudar op Emerce Next.
Lees verder

Bas van der Pol (Ciphix) 'We hebben digitale werkkrachten nodig'
In 2030 gaan 4,2 miljoen Nederlanders met pensioen, vorig jaar waren dat er al 3,1 miljoen. Bedrijven hebben steeds meer moeite om vacatures te vullen, want er komen onvoldoende werkkrachten bij. Daarom is het noodzakelijk dat softbots administratief werk gaan overnemen, zegt Bas van der Pol van Ciphix.
Lees verder

AWS voorspelt vanavond doelpunten Bundesliga
De Bundesliga zet vanavond technologie van Amazon in om te voorspellen of een speler een doelpunt gaat scoren. De data is zichtbaar bij de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen Bayern Muenchen, om half zeven.
Lees verder

5G multibandveiling start op 29 juni
De veiling van frequenties voor 5G start maandag 29 juni aanstaande. Dat heeft het Agentschap Telecom bekend gemaakt. Naar verwachting worden de vergunningen nog in de zomerperiode verstrekt.
Lees verder