donderdag 28 mei 2020

Corona: schoon drinkwater in Cebu tijdens lockdown

Corona: schoon drinkwater in Cebu tijdens lockdown

In het Filipijnse Cebu krijgen tienduizenden mensen voor het eerst aansluiting op schoon drinkwater. Maar het coronavirus zorgt voor onverwachte risico's bij de uitvoering van het project. De projectpartners doen er alles aan om de risico's te verminderen, en zoveel mogelijk mensen te bereiken met schoon drinkwater.

Update: 28 mei 2020

Cebu is met miljoenen inwoners de 2e metropool van de Filipijnen. Er zijn verschillende sloppenwijken waar toegang tot schoon drinkwater een ongekende luxe is. In 2015 startte een project om die situatie te verbeteren.

Lees verder

Aansluiten op leefwereld van de student

Stel je voor: je bent 20 jaar, studeert en wil je eigen bedrijf starten. Dat is best een stap. Want als je ondernemer wordt, heeft alles wat je doet meteen gevolgen voor het hele leven. De HAS Hogeschool startte een onderzoek om het ondernemerschapsonderwijs te verbeteren en de student optimaal te begeleiden bij het oplossen van een vraagstuk.

Het uitgangspunt voor dit onderzoek is de leefwereld van de student.

Lees verder

Webinar Zakendoen in Zuid-Korea na COVID-19

Zuid-Korea begint het normale leven weer op te pakken. Wat betekent dit voor zakendoen in dit land? Wat zijn de gevolgen voor kansrijke sectoren? En hoe ondersteunt de Nederlandse overheid ondernemers hierbij? Volg op 10 juni het webinar 'Zakendoen in Zuid-Korea na COVID-19'.

Zuid-Korea hoort bij de landen met de meest succesvolle aanpak van het coronavirus. De uitbraak eind februari werd effectief onder controle gebracht. Het totale aantal besmettingen en slachtoffers was relatief beperkt. Een complete lockdown was daardoor niet nodig.

Lees verder

Aanvragen invoerregelingen varkensvlees juni 2020

Nieuwsbericht 20.036 - In juni kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor verschillende invoerregelingen in de varkensvleessector.

Lees verder

Investeren in Tanzania - deel 2: een investering voorbereiden met subsidie

Nederlanders zijn een ondernemend volk dat graag zaken doet over de grens. De overheid helpt mkb'ers daarbij op weg. In deze serie volgen we de Overijsselse ondernemer Herco Hekking en zijn plannen voor de export van zuivelverwerkingsmachines naar Tanzania. Dit is deel 2: een investering voorbereiden met subsidie.

Lees verder