zondag 31 mei 2020

CNN-journalist gearresteerd bij rellen Minneapolis

CNN-journalist gearresteerd bij rellen Minneapolis
Een verslaggever van CNN is gearresteerd tijdens de protesten in het Amerikaanse Minnesota. Dit gebeurde terwijl hij live verslag aan het doen was van het geweld. De verslaggever werd vervolgens live op tv weggevoerd, ook tot verbazing van de presentator in de studio.
Lees verder

Personeel slachthuizen getest op Coronavirus
Alle personeel van slachthuizen worden getest op het coronavirus. Dat heeft minister de Jonge laten weten. Aanleiding is de sluiting van verschillende slachterijen, na een uitbraak van het virus onder medewerkers. De Jonge benadrukt dat het vooral de verantwoordelijkheid van werknemers en...
Lees verder

Kan China Taiwan binnenvallen?
De voorzitter van het Chinese parlement, Li Zanshu, noemt militair ingrijpen in Taiwan een optie om te voorkomen dat Taiwan onafhankelijk wordt. Ook een van de hoogste Chinese generaals noemt 'de militaire optie' een oplossing.
Lees verder

RIVM mag zendmastdata inzetten tegen corona
Het RIVM krijgt toestemming om geanonimiseerde gegevens van telecomzendmasten te gebruiken om te bepalen of maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus versoepeld, of juist verscherpt moeten worden. Het kabinet maakte dat met een tijdelijke noodwet mogelijk.
Lees verder

Rosenmöller: Onverstandig om niet naar school te gaan
Middelbare scholieren gaan vanaf volgende week gemiddeld maar een kwart van de normale lestijd naar school. Verder zal het toch vooral thuisonderwijs blijven. Blijkt uit een peiling van de VO-raad. Scholen mogen zelf kiezen hoe ze de lessen indelen, en niet iedereen kan tegelijk op school zijn.
Lees verder

Hoekstra: Nog veel vragen bij herstelfonds EC
Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft nog veel vragen over het plan van de Europese Commissie voor een herstelfonds. Woensdag presenteerde de Commissie het plan om 750 miljard euro in te zetten om de economie overeind te houden in de coronacrisis. Een deel van dat geld zou dan een gift worden...
Lees verder

'Waarde Hong Kong voor China niet te onderschatten'
Het economisch belang van Hong Kong is voor China inmiddels zo groot, dat het land het zich niet kan veroorloven om de banden van de stadsstaat met het buitenland af te snijden, zegt Boudewijn Poldermans, sinoloog en bestuurslid van de Netherlands China Business Council, in BNR De Wereld. Nog...
Lees verder

'Volledige mobilisatie' nationale garde in Minnesota
De gouverneur van Minnesota heeft na nachtenlange rellen toestemming gegeven voor de 'volledige mobilisatie' van de nationale garde. Het gaat om de grootste mobilisatie van de gardisten in de geschiedenis van de staat.
Lees verder

'Steun van opdrachtgevers cruciaal bij vergroening bouw'
Met alleen elektrisch bouwen zal het niet lukken om echt iets te doen aan de stikstofuitstoot in Nederland. Maar het elektrificeren van het bouwmaterieel past wel in de ambitie van de bouwsector om duurzaam te werken, zegt Anne-Marie Frissen, programmamanager Groene Koers bij branchevereniging...
Lees verder

Onderzoek mogelijk lekken advocaat aan Taghi
De Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen aan het adres van advocaat Khalid Kasem. Hij zou in 2015 vertrouwelijke informatie uit een lopende strafzaak hebben doorgespeeld aan de organisatie van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi.
Lees verder

Eerste commerciële bemande raket opgestegen
Voor het eerst in de geschiedenis brengt een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte. Een raket van het bedrijf SpaceX is alsnog opgestegen vanaf de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral.
Lees verder

Trump stelt G7-top uit tot zeker september
Donald Trump stelt de G7-top die voor juni gepland stond uit tot zeker september. Hij doet dat een dag nadat de Duitse bondskanselier de uitnodiging voor de top had afgewezen. Dat melden Amerikaanse en Britse media zojuist.
Lees verder