maandag 25 mei 2020

Bereik Amazon in Nederland plust 20 procent

Bereik Amazon in Nederland plust 20 procent
Het bereik van Amazon in Nederland is afgelopen jaar met twintig procent toegenomen tot 4,3 miljoen in april 2020. De piek lag, niet verwonderlijk, in november.
Lees verder

Ontslagen bij Booking.com onvermijdelijk
Booking.com gaat geen gebruik maken van het tweede steunpakket van de Nederlandse overheid. 'We moeten ons nu richten op oplossingen voor de lange termijn', schrijft het bedrijf in een verklaring. 'Aanpassingen op de korte termijn zijn niet voldoende om ervoor te zorgen dat ons bedrijf de grootte en structuur heeft die passen bij de nieuwe realiteit van significant lagere vraag naar reizen.'
Lees verder

Alibaba heeft 180 miljoen buitenlandse klanten
Alibaba Group had afgelopen jaar 180 miljoen retailklanten op buitenlandse platformen zoals AliExpress en Lazada. De cloudbusiness telt dan nog niet mee, maar die was afgelopen kwartaal al goed voor tien procent van de groepsomzet.
Lees verder

Aandeelhouders niet gelukkig met strategie SAP
Het is onrustig in de top van SAP, de Duitse leverancier van enterprise resource planning software (ERP). In april werd bekend dat het bedrijf alweer afscheid zou gaan nemen van het co-CEO model. Christian Klein zou blijven en Jennifer Morgan mocht vertrekken. Die laatste zat er nog maar een half jaar en krijgt 15 miljoen euro mee.
Lees verder

Diakonessenhuis start met een virtueel revalidatieprogramma voor coronapatiënten
Het Diakonessenhuis start met een virtueel revalidatieprogramma voor coronapatiënten. Een VR-bril brengt een patiënt even in een totaal andere omgeving.
Lees verder

Infographic: 5G en de wereldeconomie
De 5G revolutie is begonnen, al merken we daar als consumenten nog maar weinig van. In Nederland worden al wel 5G toestellen verkocht, maar die werken hier alleen met 4G omdat de frequenties nog geveild moeten worden. De impact van 5G op de economie is groot: alleen al in China worden 11 miljoen banen verwacht die met 5G te maken hebben. Druk hier voor een grote weergave.
Lees verder

Roelant Prins (Adyen): 'We zagen door de bomen het bos niet meer'
Adyens beursgang in 2018 is breeduit bekend en beschreven, maar vooral op nuchtere wijze beleefd door het bedrijf zelf. Met nieuwe diensten en een groeiende vraag naar bestaande oplossingen wordt stug verder gebouwd. Want hoe meer koppelingen er komen, hoe natuurlijker de betaalervaring. "Contextual commerce wordt vooral geremd door technische beperkingen", zegt Chief Commercial Officer Roelant Prins.
Lees verder

Negen Nederlandse bitcoinstartups gestopt vanwege strengere regels
Niet minder dan negen Nederlandse bitcoinpartijen zijn gestopt vanwege de strengere regels voor bedrijven die cryptomunten aanbieden. Dat meldt Bitcoin Magazine.
Lees verder

Al acht Amazon werknemers overleden aan coronavirus
In totaal acht Amerikaanse werknemers van Amazon zijn inmiddels overleden aan het coronavirus. Het achtste geval betrof een medewerker van een distributiecentrum in North Randall bij Cleveland.
Lees verder