donderdag 9 april 2020

Wellantcollege: beter energiebesparing faciliteren dan controleren

Wellantcollege: beter energiebesparing faciliteren dan controleren

Wellantcollege wil in energiebesparing koploper zijn. Die ambitie is natuurlijk vanzelfsprekend voor een groene onderwijsinstelling.

Lees verder

Uitwisseling warmte en koude in Energy Hub Aalsmeer

Datacenters die duurzaam willen werken, kunnen hun restwarmte niet zomaar over de schutting gooien. Een belangrijke succesfactor is een rendabele businesscase voor alle deelnemende partijen. Daarnaast is vertrouwen van 2 kanten belangrijk, anders wordt een samenwerking erg ingewikkeld. In Energy Hub Aalsmeer viel dit allemaal op zijn plek.

Lees verder

In elk product dat je in je handen hebt zit iets uit de industrie

Maxim Snippe is accounthouder bij de directie Nationale Programma's en werkt aan de verduurzaming van de industrie in het industriecluster Rotterdam-Moerdijk. Dit is de regio met de grootste industriƫle CO2-uitstoot in Nederland.

Hij werkt samen met bedrijven in de havens van Rotterdam en Moerdijk aan programma's om de CO2-uitstoot te verminderen. Ook is hij bezig met duurzame investeringsprojecten. Het Klimaatakkoord ligt aan de basis van zijn werk.

Lees verder

Publiek private samenwerking stimuleert offshore wind in de VS

Op 9 april 2020 is een samenwerkingsovereenkomst van het programma Partners for International Business (PIB) ondertekend.

Lees verder

Graasdierpremie schapen 2019 later betaald
Schapen in de wei

Meestal betalen we de graasdierpremie in maart. Zoals u misschien gemerkt heeft zijn we later met betalen dan gepland. We verwachten de graasdierpremie schapen nu vanaf mei 2020 te betalen.

Lees verder