maandag 27 april 2020

Sprout: Startups en investeerders ontmoeten elkaar digitaal in ‘startup-roulette’

Startups en investeerders ontmoeten elkaar digitaal in 'startup-roulette'
Coronacrisis of niet, de behoefte aan groeigeld blijft. Om toch matchmaking te kunnen blijven doen kunnen startups zich nu aanmelden voor een digitale speeddate-sessie onder de noemer 'StartupRoulette'. 
Lees verder

Hoe een slimme faillissementswet uit 1934 onze bedrijven kan redden
De huidige coronamaatregelen brengen menig bedrijf langs de rand van de afgrond. Een failissementswet uit de Grote Depressie kan voor een gezonde doorstart zorgen. 
Lees verder

Liveblog coronavirus: Begrotingstekort explodeert | Ondernemers in de problemen door minder opdrachten
Het laatste nieuws over de impact van de corona-crisis:
Lees verder

Dit zijn de 6 nieuwe coronamaatregelen van de overheid voor ondernemers
De overheid kwam zojuist met zes nieuwe belastingmaatregelen om ondernemers en zelfstandigen tijdens de coronacrisis een steuntje in de rug te geven. Dit zijn ze.
Lees verder

Investeerder gevonden? 7 tips om een due diligence-onderzoek met glans te doorstaan
Een investeerder maakt pas geld over als je kan bewijzen dat je verhaal klopt. Sprout-expert Cornélie den Outer geeft zeven tips waarmee je met vlag en wimpel slaagt voor je due diligence-onderzoek.
Lees verder

Zo kom je als startup in aanmerking voor een noodkrediet (COL-regeling)
Startups die getroffen worden door de coronacrisis kunnen vanaf woensdag een noodkrediet van de overheid aanvragen. Dit zijn de belangrijkste criteria. 
Lees verder

Voorkom het stuwmeer: ook nu hebben je werknemers verlof nodig
Bij MT.nl: De coronamaatregelen maken vakantie in het buitenland vrijwel onmogelijk. Werknemers die de komende periode op reis zouden gaan, annuleren hun plannen. Hoe voorkom je als directie een overschot aan vrije dagen?
Lees verder

Hans Brouwer (MassiveMusic): 'In deze tijd moet je jezelf als ondernemer wegcijferen'
Ooit had hij slapeloze nachten van de verantwoordelijkheid als ondernemer. Inmiddels maakt Hans Brouwer, mede-eigenaar van MassiveMusic en de A'DAM Toren, zich minder zorgen. 'Er stonden hier 2000 toeristen per dag op het dak, nu zijn dat er nul.'
Lees verder