donderdag 30 april 2020

Sprout: Nederlandse ex-werknemer van GitLab haalt 11 miljoen op om bedrijven met medewerkers op afstand te helpen

Nederlandse ex-werknemer van GitLab haalt 11 miljoen op om bedrijven met medewerkers op afstand te helpen
Met Remote helpen Job van der Voort en zijn Portugese co-founder Marcelo Lebre bedrijven om overal ter wereld mensen aan te nemen. Amper een jaar na de start steken investeerders waaronder Index Ventures en het Nederlandse Inkef Ventures 11 miljoen dollar in hun dienst, en hebben enkele 'duizenden' bedrijven zich aangemeld.
Lees verder

Nederlandse ondernemer haalt 11 miljoen op voor hr-dienst Remote, om remote-teams makkelijker te maken
Job van der Voort helpt met Remote inmiddels duizenden bedrijven met het aannemen van medewerkers op afstand. Amper een jaar na de start steken investeers (waaronder Index Ventures) 11 miljoen dollar in de startup.
Lees verder

Investering van 4 miljoen voor kledingstartup Ziel; Nog eens 100 miljoen noodsteun voor startups
Ondernemersnieuws: Ziel wil Europa veroveren vanuit Groningen, 100 miljoen extra overbruggingskrediet voor startups en Airbnb verplicht pauze tussen boekingen. 
Lees verder

'Nederlandse startups hebben 1,6 miljard nodig, kaalslag dreigt'
De Nederlandse overheid zou direct 1,6 miljard euro aan noodhulp moeten uittrekken om te voorkomen dat Nederlandse startups omvallen, schrijft startup-vereniging DSA in een brief aan premier Mark Rutte. DSA wil dat het hele budget van Invest-NL wordt gebruikt om startups te redden.
Lees verder

The Next Web Conference gaat online, in aanloop naar de echte editie in oktober
Onze favoriete tech-conferentie The Next Web mag dan uitgesteld zijn tot oktober, de conferentie vult de leegte alvast met vijf online events. 'Om de tech community te verbinden en te motiveren rond gebieden van verandering in de huidige tijd.'
Lees verder

Deze Rotterdamse ondernemer geeft 100.000 euro aan cosmetica weg aan zorgverleners
Geen eerste winstuitkering na vijf jaar ondernemen of tv-reclames kopen, maar dokters en verplegers helpen met verzorgingsproducten. Zo maakt de Rotterdamse ondernemer Majid Mousavi met moddermaskers zorgpersoneel in meerdere landen blij.
Lees verder

Met dit stappenplan van een top-psycholoog maak je betere besluiten
Lees verder

Failliet Taxi Electric maakt doorstart; investeerders dol op paddo's
Ondernemersnieuws: Failliet Taxi Electric maakt doorstart, Tesla denkt in 2020 volgens plan een half miljoen auto's te verkopen en Amerikaanse investeerders hartje paddo's.
Lees verder