Doorgaan naar hoofdcontent

Sociale media en de werknemer: privéaangelegenheid of niet?

Sociale media en de werknemer: privéaangelegenheid of niet?
Lees verder

PW. Podcast: Jeroen Busscher over een leven lang leren
Lees verder

Bereid u voor op verwijten
'Bereid u voor op verwijten' is een van de acht tips voor een geslaagd evaluatiegesprek, de Belgische variant van ons beoordelingsgesprek. Aanvaard de verwijten van de hiërarchie en probeer u hier niet tegen te verzetten. Is dit een voorbeeld van cultuurverschil tussen België en Nederland of zijn dit tips van vóór de oorlog?
Lees verder

HRM Heden en morgen
HRM Heden en Morgen: evidence-based practice en practice-based evidence geeft inzicht in wat werkt in HRM in het heden en biedt inspiratie en tips hoe het HRM van morgen vorm kan krijgen.
Lees verder

Waarom het slim is om juist nú in human capital te investeren
Met de krimpende beroepsbevolking en het tekort aan mensen om het werk te doen in de toekomst, is iedereen op de arbeidsmarkt hard nodig. Investeren in human capital is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Maar wat houdt dit precies in? En hoe kun je dit als bedrijf organiseren?
Lees verder

Verdienen salesmedewerkers echt meer dan anderen?
Een vertegenwoordiger in stofzuigers belt aan bij een boerderij. De boerin doet open. 'Dag mevrouw, ik ben vertegenwoordiger van stofzuigers. Hele goeie. En om dat te bewijzen, gooi ik nu een doos mestkorrels over uw tapijt. Vrees niet. Met mijn stofzuiger maak ik alles weer helemaal schoon. Elke korrel die ik achterlaat, eet ik hoogst persoonlijk op.' Waarop de boerin droogjes opmerkt: 'Begin dan maar vast, want wij hebben hier geen elektriciteit.'
Lees verder

Mag werknemer die egel wilde redden worden ontslagen? [rechtspraak]
Een trambestuurder zet 's avonds laat zijn tram stil op een donker stuk van het traject en stapt uit. Naar eigen zeggen deed hij dit om een egeltje van het spoor te redden. Zijn werkgever beschuldigt hem echter van snode bedoelingen: hij zou moedwillig een wissel hebben geblokkeerd met stenen. De bestuurder wordt ontslagen. Wat zegt de kantonrechter?
Lees verder

Goede luistergewoontes? Dit zijn er 5!
Pas las ik een artikel met de titel 'We adviseren ons suf, en luisteren te weinig'. Ik vond het maar een verwarrende titel; adviseren lukt toch niet zonder te luisteren!? Vervolgens las ik over drie 'slechte luistergewoontes' en oplossingen daarvoor. Mooi; wat zijn dan goede luistergewoontes? Behalve om actief te luisteren? In deze blog staan er vijf!
Lees verder

Thuis werkt!
En toen waren we in één klap allemaal thuiswerkers. Hoewel wetenschappelijk onderzoek alleen heeft aangetoond dat flexibilisering van werk beter is voor zowel de organisatie (hogere productiviteit, meer betrokken medewerkers) en voor mensen (betere balans werk privé, minder reistijd), was er onheil van buiten nodig om vrijwel alle Nederlanders hiervan te laten profiteren.
Lees verder

Corona: hoe zit het met het nakomen van contractuele verplichtingen?
Wanneer mag je een contract opschorten of ontbinden? En in welke situatie kunnen ondernemers zich beroepen op onvoorziene omstandigheden en overmacht? Joost Buur van KZO|013 advocaten geeft uitleg en duidt deze begrippen in de context van de coronacrisis.
Lees verder

Corona leidt tot waardevol innoveren in de zorg
Plotsklaps zet een onzichtbaar virus de hele wereld op zijn kop. Vanwege de coronacrisis worden beschikbare innovatieve technologische mogelijkheden worden in een sneltreinvaart aangekocht en zonder tegenstribbelen geïmplementeerd.
Lees verder

Corona: wat kan HR leren in crisistijd?
De afgelopen weken is er veel thuis gewerkt. De coronacrisis dwingt tot zoveel mogelijk werken op afstand. Ik kreeg van diverse collega's, vrienden, familie en studenten van Windesheim dan ook de vraag: HR op afstand, hoe doe je dat?
Lees verder