woensdag 29 april 2020

Samsung waarschuwt voor omzetdaling, smartphones LG weer in rode cijfers

Samsung waarschuwt voor omzetdaling, smartphones LG weer in rode cijfers
Samsung merkt de gevolgen van de coronacrisis. In het eerste kwartaal werden minder smartphones uitgeleverd dan vorig jaar. Ook waarschuwt het bedrijf voor een omzetdaling.
Lees verder

Corona heeft flinke impact op vacaturemarkt
De impact van het coronavirus is duidelijk zichtbaar op de internationale vacaturemarkten. Dat zegt Textkernel, het bedrijf achter arbeidsmarktanalysetool Jobfeed. […]
Lees verder

Google Meet gratis voor iedereen, limiet van 60 minuten per gesprek
Google-videobeldienst Meet is voortaan gratis voor alle gebruikers. Een abonnement bij G Suite, het Google-productiviteitspakket voor scholen en bedrijven, is niet langer vereist.
Lees verder

LG lanceert betaalmethode met gezichtsherkenning
LG CNS introduceert een nieuw betaalsysteem gebaseerd op gezichtsherkenning, meldt de Korea Herald.
Lees verder

Spotify naar 236 miljoen maandelijkse gebruikers
Het aantal gebruikers van muziekdienst Spotify is in het eerste kwartaal sneller gegroeid dan een jaar geleden. De VS en Europa blijven ietwat achter bij Latijns Amerika.
Lees verder

Brave: EU-privacytoezichthouders ondergefinancierd
Browserontwikkelaar Brave heeft bij alle 28 EU-lidstaten een klacht ingediend over het niet juist implementeren van de AVG.
Lees verder

Michigan heft verbod op reclame voor niet-essentiële artikelen op
De Amerikaanse staat Michigan heeft een verbod ingesteld op advertenties voor niet-essentiële artikelen. Michigan telt ruim 36.000 geregistreerde gevallen van COVID-19.
Lees verder

'Uber zet 5400 werknemers op straat'
Uber is naar verluidt van plan om 5400 werknemers te ontslaan, ongeveer een vijfde van zijn staf van 27.000. Het bedrijf hoopt hiermee 'sterker uit de coronacrisis te komen'.
Lees verder

Microsoft komt coronacrisis zonder kleerscheuren door
Ondanks een omzetwaarschuwing sluit Microsoft een verrassend goed kwartaal af, waarin de omzet 15 procent steeg naar 35 miljard dollar en de winst met 22 procent toenam tot 10,8 miljard dollar.
Lees verder