Doorgaan naar hoofdcontent

Politie houdt verdachte aan voor DDoS-aanval op MijnOverheid.nl

Politie houdt verdachte aan voor DDoS-aanval op MijnOverheid.nl
Vandaag heeft de politie een 19-jarige man uit Breda opgepakt die ervan wordt verdacht de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl plat te hebben gelegd met DDoS-aanvallen. Deze aanvallen werden uitgevoerd op 19 maart.
Lees verder

Google en Apple werken samen aan 'coronatracking'
Apple en Google gaan samenwerken om met behulp van bluetooth-technologie de verspreiding van het coronavirus te traceren. De oplossing zal in eerste instantie vooral bestaan uit application programming interfaces (API's), waarvan apps van derden gebruik kunnen maken.
Lees verder

Legendarische chatapp ICQ in nieuwe gedaante
De legendarische chatapp ICQ (stond ooit voor I Seek You) is teruggekeerd als ICQ New en is voortaan voor alle […]
Lees verder

Infographic: coronavirus en online beveiliging
De coronaviruspandemie blijkt ook een grote impact te hebben op de IT-beveiliging van bedrijven. Coronavirus-gerelateerde aanvallen nemen exponentieel toe, 71 procent van de respondenten van een onderzoek van beveiliger Check Point zegt een toename van de bedreigingen en aanvallen te zien. Het gaat voornamelijk om phishing-pogingen, kwaadaardige websites die beweren informatie of advies te geven over de pandemie, malware en ransomware.
Lees verder

General Magic: de supernova van tech
Het Amerikaanse General Magic vond begin jaren negentig de smartphone uit, aanvankelijk als geheim project van Apple, in een tijd dat internet, wifi, 3G en aanraakschermen nog moesten worden uitgevonden. De profetische blik was achteraf gezien verbluffend, maar het bedrijf was met alles te vroeg en ging jammerlijk ten onder. Toch werden destijds de fundamenten gelegd voor alles wat wij nu kennen.En boekten de invloedrijke ex-werknemers later successen via nieuwe techbedrijven. Reden voor een terugblik op de uitvinding en mislukte lancering van zo'n beetje alles wat we tegenwoordig normaal vinden.
Lees verder

ACM: tijdelijke toeslag op tarieven pakketten PostNL met bestemming buiten Europa past binnen wettelijke kaders
PostNL zal tijdelijk een toeslag in rekening brengen op de tarieven voor pakketten die vanuit Nederland per vliegtuig buiten Europa verstuurd worden. PostNL heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarvan op de hoogte gebracht en die gaat akkoord.
Lees verder

Adeptiv begint nieuw label insert/expert
Bureaunetwerk Adeptiv lanceert vandaag het label insert/expert om bedrijven te helpen bij het inhousen van digitale marketingexpertises.
Lees verder

Amazon neemt extra personeel aan voor distributiecentra
Amazon neemt nog eens 75.000 nieuwe werknemers aan voor zijn Amerikaanse distributiecentra vanwege de drukte als gevolg van het coronavirus. In de afgelopen maanden waren al 100.000 werknemers extra aangenomen.
Lees verder

Marketeers op zoek naar richting en inspiratie in veranderd marketinglandschap
Een onderzoek onder marketingprofessionals door Platform Innovatie in Marketing (PIM) laat zien dat er door de coronacrisis extra behoefte is […]
Lees verder