woensdag 15 april 2020

Online alternatief voor afgelaste concerten

Online alternatief voor afgelaste concerten
Nu alle concerten en festivals tijdelijk afgelast zijn vanwege het coronavirus, biedt de website Ask-a-song.com artiesten een alternatief. Vanuit hun studio, oefenruimte of podium kunnen ze via een livestream verzoeknummers spelen. Fans kunnen in ruil daarvoor eventueel een kleine, vrijwillige bijdrage betalen.
Lees verder

Pc verkopen lopen terug door leveringsproblemen
De pc verkoop is als gevolg van het thuiswerken fors toegenomen, maar het aantal verscheepte pc's daalde niettemin met 8 procent door leveringsproblemen.
Lees verder

Beeldschermwerk toegenomen tot ruim 4 uur per dag in 2019
In 2019 besteedden werknemers gemiddeld ruim 4 uur per werkdag aan werkzaamheden met een beeldscherm, een half uur langer dan in 2005. Bijna 4 op de 10 werknemers werkten ten minste 6 uur per dag met een beeldscherm, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de 15e Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO.
Lees verder

Apple verscheepte 2,5 miljoen iPhones in China in maart
Apple heeft in maart alweer 2,5 miljoen iPhones verscheept binnen China, zo blijkt uit gegevens van de Chinese overheid. Een schril contract met februari, toen er een half miljoen werden geleverd.
Lees verder

Amazon zet activisten aan de kant
Amazon heeft twee werknemers ontslagen die kritiek hadden op het bedrijf. Zij vonden dat Amazon meer rekening moet houden met het klimaat en met de huidige condities binnen de distributiecentra.
Lees verder

Mozilla wacht met verwijderen FTP in Firefox
Mozilla wacht met het verwijderen van het FTP protocol uit zijn browser Firefox vanwege de coronapandemie.
Lees verder

ANWB en Consumentenbond willen aanpassing voorwaarden luchtvaartvoucher
Consumenten die een voucher krijgen omdat hun vlucht geannuleerd is vanwege de coronacrisis moeten betere voorwaarden krijgen. Dat vinden de Consumentenbond en de ANWB. Volgens de organisaties is de huidige regeling funest voor het belang én het vertrouwen van consumenten, en daarmee voor het herstel van de sector.
Lees verder

Ontslagen bij Booking.com op komst
Personeel van Booking.com, de grootste reissite ter wereld, heeft grote zorgen over een mogelijke ontslagronde. Volgens NRC heeft topman Glenn Fogel afgelopen vrijdag dat massa-ontslag aangekondigd in een videoconferentie met honderden personeelsleden.
Lees verder

Apple onthult nieuwe budget smartphone
Apple heeft eindelijk de tweede generatie van de iPhone SE aangekondigd, een budgettoestel dat het bedrijf zeer goed kan gebruiken nu de concurrentie toeneemt.
Lees verder