dinsdag 21 april 2020

Mark Appel CMO van CM.com

Mark Appel CMO van CM.com
De voormalig marketingdirecteur van Exact Software gaat aan de slag bij CM.com als CMO, een positie die daar nog niet bestond.
Lees verder

'Cyberveiligheid grenstoezicht op Schiphol onvoldoende'
De cyberveiligheid van het grenstoezicht door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol is onvoldoende en niet toekomstbestendig. Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Beveiligingstesten op de IT-systemen vinden niet of nauwelijks plaats. De software van twee IT-systemen is zonder de vereiste goedkeuring operationeel. En IT-systemen zijn niet aangesloten op de detectiecapaciteit van Defensie en Schiphol.
Lees verder

Twintig winkels HEMA worden (ook) magazijn voor e-commerce
Twintig grotere winkels van HEMA krijgen er een tweede rol bij: het worden ook distributiecentra van waaruit DHL orders ophaalt voor aflevering bij klanten van de webwinkel.
Lees verder

Online kwartaalomzet MediaMarkt stijgt met 24 procent
Een vijfde van de omzet van MediaMarkt en Saturn werd afgelopen maanden via internet gerealiseerd. Die plus van 24 procent bleek toch niet voldoende om de concernbrede omzetdaling te verhinderen.
Lees verder

TalkRadio keert terug als online (podcast)'zender'
TalkRadio krijgt een reïncarnatie en is sinds gisteren de vlag die wappert boven de gelijknamige internetzender. Ook op nieuwe TalkRadio wordt doorlopend gesproken. Niet enkel door luisteraars die inbellen, maar ook via de zee aan podcasts die er worden uitgezonden.
Lees verder

Gebruik mobiele data vertienvoudigd
Het gebruik van mobiele data via 4G was in 2019 tien keer zo hoog als vijf jaar daarvoor. In 2019 werd meer dan 700 miljard MB aan 4G data verbruikt, 650 miljard MB meer dan in 2015. Dat staat in de Telecommonitor over de tweede helft van 2019, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert.
Lees verder

Smartphonedata voorspellen verloop corona en einde lockdown in VS
Het kabinet wil vandaag een besluit nemen over de volgende stap ten aanzien van corona apps ter ondersteuning van het bron- en contactonderzoek van de GGD. Tegelijkertijd buigt het Outbreak Management Team (OMT) zich over de mogelijkheden om de strenge coronamaatregelen te versoepelen. In de VS worden computermodellen ingezet om voor verschillende staten de maatregelen te berekenen.
Lees verder

Contactloos betalen vervangt contant geld of pin
Consumenten hebben vorig jaar in Nederland vaker contactloos betaald dan met contant geld of door te pinnen met code. Dat […]
Lees verder

Zalando: meer sweatshirts, trainingsbroeken en sokken verkocht
De coronacrisis heeft onmiskenbaar invloed op het winkelgedrag. Dat zegt Zalando op basis van eigen gegevens.
Lees verder