woensdag 15 april 2020

Kabinet overweegt tijdelijk uitverkoopverbod, ook online

Kabinet overweegt tijdelijk uitverkoopverbod, ook online
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de uitverkoop door de detailhandel tijdelijk verbieden. Het kabinet gaat de mogelijkheden voor een verbod onderzoeken.
Lees verder

'Puinhoop bij Marktplaats', betrouwbare verkopers ineens fraudeur
Marktplaats kampt sinds gistermiddag met een merkwaardige storing, waarbij sommige verkopers ineens zijn geblokkeerd en kopers mails krijgen dat deze verkopers als fraudeur zijn aangemerkt.
Lees verder

ReStartup wil startups weer op de been helpen na lockdown
De Dutch Startup Association (dSa) lanceert het herstelprogramma ReStartup om startups te helpen terug te komen van de COVID-19 crisis. De belangenclub voorziet een langere periode van economische teruggang als gevolg van de pandemie en verwacht dat de effecten voor startups tot diep in 2021 merkbaar zullen zijn.
Lees verder

Online omzet in februari 17 procent hoger
De online omzet was in februari 17 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 15,8 procent meer omgezet.
Lees verder

TomTom merkt de gevolgen van corona
TomTom merkt nu al de gevolgen van het coronavirus, al gold dat niet voor de zakelijke tak. De verkoop van hardware via winkels is tot stilstand gekomen en minder mensen zitten achter het stuur.
Lees verder

Inzet contactapps in bestrijding corona overschat
Google en Apple gaan samenwerken om de inzet van corona trackingapps te ondersteunen. Ongeveer elk Europees land, waaronder Nederland, overweegt een dergelijke app te laten ontwikkelen. De effectiviteit daarvan moet echter nog worden aangetoond en er zijn terechte zorgen over de privacy.
Lees verder

Amazon neemt meer niet-essentiële items in voorraad
Amazon zet de deuren van zijn fullfillmentcentra iets verder open. Er worden meer niet-essentiële artikelen toegelaten. Daar is capaciteit voor in de schappen en er zijn voldoende mensen en middelen om toestroom van orders af te handelen.
Lees verder

MKB-Nederland en VNO-NCW lanceren coronacalculator
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een nieuw online corona-instrument voor ondernemers gelanceerd, dat onder meer berekent in hoeverre zij in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode.
Lees verder

5G activisme wordt vooral gekenmerkt door willekeur
5G activisten die GSM masten in de brand steken doen dit tamelijk willekeurig. In heel Nederland zijn maar een paar masten voorzien van 5G ten behoeve van lokale experimenten. De frequenties moeten nog geveild worden.
Lees verder