dinsdag 14 april 2020

IFA 2020 gaat vooralsnog door, maar organisatie houdt slag om de arm

IFA 2020 gaat vooralsnog door, maar organisatie houdt slag om de arm
De grote elektronicabeurs IFA in Berlijn gaat er nog steeds van uit dat het evenement begin september door kan gaan, maar houdt wel een slag om de arm, zo blijkt uit een mededeling op de site.
Lees verder

Facebook start rechtszaak rond 'cloaking'
Facebook heeft de oprichter van het Indiase bedrijf LeadCloak aangeklaagd wegens 'cloaking', oftewel misleiding rond advertenties.
Lees verder

Vijf nieuwe fietssteden voor Coolblue
Coolblue gaat in de komende weken in vijf nieuwe steden per fiets pakketjes bezorgers aan inwoners van aldaar.
Lees verder

FIOD en OM halen twee internetwinkels offline na fraude met omzetbelasting
De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben vorige week de websites van internetwinkels eglobalcentral.nl en tecobuy.nl offline gehaald. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting en invoerrechten en valsheid in geschrifte bij de invoer van goederen uit China.
Lees verder

Kanaaleiland Sark krijgt eindelijk top level domein
Het eilandje Sark, een van de Kanaaleilanden voor de kust van Frankrijk, krijgt na twintig jaar aandringen eindelijk zijn eigen top level domein sercq.
Lees verder

Topman Walmart wordt CEO eBay
De voormalige COO van Walmart E-commerce, Jamie Iannone, wordt de CEO van eBay. Zijn aanstelling is per eind april effectief.
Lees verder

App Quibi 1,7 miljoen keer gedownload
Videodienst Quibi, gelanceerd in het heetst van de coronastrijd, is in de eerste week 1,7 miljoen keer gedownload. Dat is meer dan het bedrijf van CEO Meg Whitman (eBay, HP) had gehoopt.
Lees verder

Publicis: Europese omzet daalt 9,2%
Adverteerders houden sinds maart stevig de hand op de knip en reclamereus Publicis plukt daar de wrange vruchten van. De omzet in Europa daalde met 9,2 procent, in China 'met dubbele cijfers'.
Lees verder

Innovatieprogramma ZorgTech van start
TNO ZorgTech stelt vanaf april tot en met maart 2021 testvouchers beschikbaar voor innovatieve oplossingen voor zorgvragen. Het testen van zorginnovaties is een cruciale stap voor partijen om de zorgmarkt te kunnen betreden.
Lees verder