donderdag 2 april 2020

E-mail aanbieder van illegale ebooks gestopt

E-mail aanbieder van illegale ebooks gestopt
Een illegale aanbieder van e-books is gestopt nadat hij een waarschuwing van Stichting BREIN had gekregen.
Lees verder

Tencent en Huawei starten mobiele gamingdienst
Het Chinese Tencent gaat samen met Huawei een cloud gaming-dienst opzetten, zo meldt Reuters.
Lees verder

Uber geeft korting op vervoer zorgpersoneel
Uber lanceert woensdag een nieuw initiatief voor Nederland: UberMedics. Zorgmedewerkers krijgen (25 procent) korting op ritten via het Uber platform en bestellingen via Uber Eats. Het platform introduceert het initiatief uit solidariteit met zorgmedewerkers.
Lees verder

Covid effect: Hamstergedrag kalmeert, maar supermarkten blijven overeind
Het aanvankelijke hamstergedrag lijkt gekalmeerd in Nederland, zo constateert Nielsen Connect Benelux, dat wekelijks de omzet van supermarkten bijhoudt. Mensen passen zich meer aan het nieuwe ritme aan. Toch vormen de supermarkten ongeveer de enige branche die mogelijk ongeschonden uit de crisis komt.
Lees verder

Downloads apps videoconferencing door het dak
De downloads van apps voor videoconferencing gaan door het dak, zo laten cijfers van marktonderzoeker App Annie zien. Afhankelijk van de app en het land gaat het om een factor tien tot dertig.
Lees verder

Airbnb betaalt gedupeerde verhuurders in totaal 250 miljoen dollar
Aibnb betaalt 250 miljoen dollar aan verhuurders die door COVID-19 zijn geraakt. Het platform besloot eerder geen annuleringskosten in rekening te brengen voor reserveringen tot 31 mei.
Lees verder

AP: Gebruik telecomdata tegen corona kan alléén met wet
Locatiegegevens gebruiken om de overheid te helpen in de strijd tegen het coronavirus kan alleen als daar een wettelijke regeling voor bestaat. Dat zegt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in reactie op ideeën om locatiegegevens van burgers in te zetten om verspreiding van het virus te remmen.
Lees verder

453.000 Nederlanders hebben thuis geen internet
Van de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder heeft 3 procent thuis geen toegang tot internet. Vijf jaar eerder had nog 7 procent thuis geen internet. Dat blijkt uit het CBS-onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen.
Lees verder

Sneltest coronavirus kan wellicht ook met stemanalyse
Overal worden sneltesten ontwikkeld voor het coronavirus, maar die hebben allemaal als nadeel dat bloed of speeksel moet worden afgenomen die moeten worden onderzocht op antistoffen. Cordio Medical is samen met Haifa's Rambam Hospital een geheel andere aanpak aan het onderzoeken: met kunstmatige intelligentie kan de stem van mogelijke virusdragers op afstand worden geanalyseerd.
Lees verder