vrijdag 17 april 2020

Duizenden sollicitatiegesprekken minder bij Google

Duizenden sollicitatiegesprekken minder bij Google
Google was van plan om dit jaar twintigduizend nieuwe werknemers aan te stellen. Vanwege de coronacrisis worden dat er vele duizenden minder.
Lees verder

Radboud Universiteit krijgt unit voor verder AI- en Machine learning-onderzoek
Het European Laboratory for Learning and Intelligent Systems (ELLIS) opent verschillende nieuwe units, waaronder eentje aan de Radboud Universiteit. Daar wordt de komende jaren onderzoek gedaan naar machine learning en andere onderwerpen gerelateerd aan kunstmatige intelligentie.
Lees verder

Rabobank: Meeste banen zijn mogelijk in anderhalvemetereconomie
Vierentachtig procent van de economische activiteit in Nederland is, technisch gezien, mogelijk in een economie waar deelnemers 1,5 meter afstand houden van elkaar.
Lees verder

Aantal 5G verbindingen naar 2,7 miljard
Het aantal 5G verbindingen zal volgens de financiƫle website Finbold in 2025 al 2,7 miljard bedragen. Dat is twintig keer zoveel als nu.
Lees verder

Camerafabrikant GoPro zet 200 mensen op straat
GoPro, de fabrikant van actiecamera's, zet 200 werknemers op straat, ongeveer 20 procent van zijn personeel. Ook worden wereldwijd diverse […]
Lees verder

Schade door phishing naar beveiligingscodes weer toegenomen
De schade door phishing naar beveiligingscodes voor internetbankieren bij bankklanten is vorig jaar meer dan verdubbeld, van 3,81 miljoen euro in 2018 tot 7,94 miljoen euro in 2019.
Lees verder

Boekingsplatform Plugify failliet
De Nederlandse startup Plugify is failliet gegaan. Bezoekers konden op de website artiesten bekijken, vergelijken, een offerte aanvragen, boeken en betalen.
Lees verder

Gamebeurs Gamescom virtueel, IFA onzeker na Duits evenementenverbod
De belangrijke Duitse gamebeurs Gamescom 2020 die in augustus in Keulen zou worden gehouden gaat in elk geval virtueel door nu de Duitse regering tot eind augustus alle grote bijeenkomsten verbiedt vanwege het coronavirus. De beurs zou zoals ieder jaar in augustus worden gehouden.
Lees verder

Dit weekend appathon ministerie VWS, 750 voorstellen voor corona-apps
Dit weekend organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een digitaal evenement, een zogenoemde appathon, om de werking van nieuwe corona-apps te kunnen testen en verbeteren. Organisaties, onafhankelijke experts en belangstellenden kunnen meekijken en adviseren.
Lees verder