dinsdag 28 april 2020

De Bijenkorf heropent winkels met veiligheidsmaatregelen

De Bijenkorf heropent winkels met veiligheidsmaatregelen
De Bijenkorf heropent al zijn winkels op 29 april met diverse veiligheidsmaatregelen. Zo is onder andere de 1,5 meter afstandsregel van kracht, wordt het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkels kan zijn beperkt en zijn er plexiglas schermen geïnstalleerd op de kassa's.
Lees verder

Facebook lanceert antwoord op Houseparty
Facebook heeft vrijdag de videobelfunctie Messenger Rooms gelanceerd voor Facebook Messenger. Daarmee is het mogelijk om met vijftig mensen tegelijkertijd te videobellen.
Lees verder

OnePlus trekt zich grotendeels terug uit Europa, Benelux blijft
Chinese smartphonefabrikanten zoals Oppo en Xiaomi dachten met gemak Europa te kunnen veroveren, maar dat valt tegen. OnePlus is het eerste bedrijf dat zich gedeeltelijk uit Europa terugtrekt.
Lees verder

Infographic: Duurzaamheidsresultaten van Thuiswinkel.org in 2019
De e-commercesector zet stevig in op duurzaam online shoppen en ook bij Thuiswinkel.org staat duurzaamheid hoog op de agenda. Samen met de e-commercesector heeft de organisatie in 2019 een nieuw Brancheverduurzamingsplan Verpakken opgesteld voor 2019-2022. In dit plan zijn voor het eerst doelstellingen voor verpakkingsdichtheid opgenomen. Verder zijn pilots opgezet voor het gebruik van herbruikbare verpakkingen.
Lees verder

Tor Bøe-Lillegraven (Schiphol): 'We sorteren voor op 5G'
Afgelopen jaar tuigde Schiphol een netwerk voor Internet of Things op en koppelde het zeventigduizend 'dingen' met sensoren. Van kelder tot terminal en buitenruimte. "De beperkte fysieke ruimte dwingt ons efficiënter te werken", aldus Chief Data Officer Tor Bøe-Lillegraven.
Lees verder

Portal voor overbruggingskrediet startups en scale-ups gaat 29 april open
Vanaf 29 april kunnen niet bancair gefinancierde bedrijven via een portaal van Techleap.nl en Invest-NL een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL).
Lees verder

'Productie iPhone 12 vertraagd'
De productie van de iPhone 12 wordt dit jaar later opgestart vanwege problemen met toeleveranciers. Het toestel zal daarmee zeker niet in september worden gelanceerd, meldt The Wall Street Journal.
Lees verder

Twee miljoen unieke luisteraars podcasts NPO
Het aantal unieke luisteraars naar podcasts van de NPO is afgelopen nagenoeg verdubbeld tot 1,9 miljoen in april 2020. Het aantal maandelijks afgeleverde producties ligt op 1.350. Luisteraars gaan gemiddeld steeds iets meer podcasts luisteren naarmate ze bekender worden met het NPO-aanbod.
Lees verder

CloseContact sluit samenwerking met Yourzine
CloseContact gaat een strategische samenwerking aan met YourZine waarbij de partijen hun kennis over techniek, strategie en campagnemanagement combineren.
Lees verder