dinsdag 21 april 2020

Coronavirus draagt (een beetje) bij aan wereldvrede

Coronavirus draagt (een beetje) bij aan wereldvrede
De oproep tot een wereldwijde wapenstilstand die de Verenigde Naties en de paus een maand geleden deden, heeft zeker zin gehad. Dat zegt Anna Timmerman, directeur van vredesorganisatie Pax.
Lees verder

Coronamedicijn Pharming lijkt te werken
Er is positief nieuws over een nieuw medicijn tegen corona. Biotechbedrijf Pharming uit Leiden meldt dat de uitkomsten van een onderzoek zodanig gunstig zijn dat ze verder gaan.
Lees verder

LIVE om 19u | Persconferentie nieuwe coronamaatregelen
Het kabinet geeft vanavond om 19.00 uur een persconferentie over de coronacrisis in Nederland. Premier Mark Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, gaan in op de maatregelen die worden genomen en eventueel versoepeld kunnen worden, zonder dat de bestrijding van het virus in het geding...
Lees verder

Met stuivertje wisselen blijft personeel aan het werk
Wat te doen als je zonder personeel zit? Medewerkers lenen van een ander bedrijf, als het aan Dyflexis ligt tenminste. Het bedrijf levert software voor personeelsplanning, maar heeft nu een nieuwe service gelanceerd waarmee bedrijven uit verschillende sectoren personeel kunnen uitwisselen.
Lees verder

Versoepeling regels in zicht
Het kabinet heeft een positief advies klaarliggen van het Outbreak Management Team over verlenging of versoepeling van de coronamaatregelen. Dat advies lekte eerder vandaag al uit.
Lees verder

Risico op burgerdoden in Hawija was bekend
De CIA heeft een week voor het Nederlandse bombardement op een munitiefabriek in de Iraakse stad Hawija gewaarschuwd dat er burgerdoden konden vallen. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse Defensie dat in handen is van de NOS en NRC.
Lees verder

FNV pleit voor extra verlofdagen
De overheid moet ouders te hulp schieten en zorgen voor extra verlofdagen. Dat zegt vakbond FNV op basis van onderzoek van onderzoeksbureau Totta. Daaruit blijkt dat het voor ouders een grote worsteling is om thuiswerken te combineren met zorgen voor de kinderen.
Lees verder

Kinderopvang voorzichtig blij met heropening
De kinderopvangcentra kunnen na de meivakantie weer helemaal open. Dat blijkt uit uitgelekte adviezen van het Outbreak Management Team.
Lees verder

Euthanasie-advies Hoge Raad neemt niet alle twijfels weg
Een arts mag - op basis van een schriftelijke wilsverklaring - euthanasie uitvoeren bij iemand met diepe dementie. Dat heeft de Hoge Raad vandaag besloten. Dat kan ook in een situatie waarin de patiënt de wens voor euthanasie niet meer zelf kan bevestigen.
Lees verder

Werkgevers willen tweede pakket steunmaatregelen voor bedrijfsleven
Werkgevers willen een tweede pakket steunmaatregelen voor het bedrijfsleven, nadat slechts een deel van de coronamaatregelen vanavond werd verlicht.
Lees verder

'Horeca erg teleurgesteld over persconferentie'
Voor de horeca had premier Mark Rutte vanavond geen goed nieuws in zijn persconferentie. Niet alleen het verlengen van de maatregelen, maar ook het gebrek aan perspectief voor de branche is Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, een doorn in het oog. 'Het water staat de...
Lees verder

Gebrek aan perspectief valt mkb rauw op dak
Tijdens de persconferentie vanavond vertelde premier Rutte dat er voor het mkb niks verandert. De horeca blijft dicht en het uitoefenen van contactberoepen blijft tot zeker 20 mei niet mogelijk. De werkgevers hebben al ideeën op de plank waarmee ze in de loop van deze week bij het kabinet een...
Lees verder