vrijdag 3 april 2020

Coronacrisis - wat doen de buren?

Coronacrisis - wat doen de buren?
Verslaggever Harmen van der Veen vraagt elke dag zijn buren te vragen naar hun belevenissen in Corona-tijd. Eerst in Drenthe, en nu in zijn woonplaats Amsterdam. En vandaag ging hij langs bij zijn buurvrouw Anne-Lynn. Zij verkoopt kaas op de Dappermarkt. 'Het kan nog, het mag nog, ik ben niet...
Lees verder

Toename condoomverkoop, maar niet per se meer seks
Maakt thuiszitten apathisch of zetten mensen hun energie om in iets vruchtbaars? Bij het Kruidvat zijn in ieder geval 10 procent meer condooms verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd. Dat wil volgens seksuoloog Peter Leusink niet per se zeggen dat nu...
Lees verder

Klachtenregen over opnemen vakantiedagen
Bij vakbonden CNV en FNV zijn de afgelopen weken allerlei vragen en klachten over dit fenomeen binnengekomen, blijkt uit navraag van BNR. Veel werknemers zijn niet blij met het verzoek van hun baas. Volgens arbeidsjurist Pascal Besselink van DAS hoeven ze daar dan ook geen gehoor aan te geven.
Lees verder

Coronavirus laat personeelstekort in zorg grotendeels oplossen
Het personeelstekort in de zorg is in een paar weken tijd zo goed als opgelost, althans, tijdelijk. Doordat veel partners thuis werken, zijn veel zorgmedewerkers meer uren gaan werken. Dat bevestigen meerdere zorginstanties tegenover BNR.
Lees verder

CEO VolkerWessels: 'De bouw moet aan de slag blijven'
Het kabinet, het RIVM en de belangenclubs - allemaal hebben ze aangegeven hoe ze Nederland door de coronacrisis willen loodsen. Maar wat denken de Nederlandse 'Captains of Industry'? Hoe leiden zij hun bedrijf door deze tijd? We spraken met Jan de Ruiter, CEO van bouwbedrijf Volkerwessels.
Lees verder

Zware klappen in bouwsector door coronacrisis
De komende twee jaar verdwijnen er zo'n 40.000 banen in de bouw als gevolg van de coronacrisis. Dat verwacht het Economische Instituut voor de Bouw (EIB). De vrees is dat deze crisis de bouw erger zal raken dan de bankencrisis van 2008.
Lees verder

Congrescentrum MECC wordt IC-afdeling
Maastricht is in Nederland een hotspot als het gaat om Corona-infecties. In dat congrescentrum staat onze verslaggever Mariƫlle Bakker op de verdieping die dus binnen een week is omgetoverd tot een afdeling in het ziekenhuis.
Lees verder

Kappersorganisatie: 'thuiskappers, leg schaar neer'
De Algemene Nederlandse Kappersorganisatie roept thuiskappers op om de schaar neer te leggen. Nu alle kapsalons vanwege het coronavirus gesloten zijn, bieden steeds meer professionals zich aan op Marktplaats, om bij mensen thuis te komen knippen.
Lees verder

Uitstel van belasting verruimd voor ondernemers
Ondernemers en zzp'ers kunnen uitstel van betaling aanvragen voor veel meer soorten van belasting. Bovendien kan dat uitstel worden verleend tot 19 juni en kan het online aangevraagd worden in plaats van per brief.
Lees verder

'Digitale democratie vergt zorgvuldigheid'
Het coronavirus zit ook achter onze democratie aan. Want de Tweede Kamer zit op slot, de zalen van de gemeenteraden zijn leeg en burgers kunnen door het verplichte thuiszitten niet meer fysiek participeren in besluitvormingsbijeenkomsten. Marije van den Berg, democratie-deskundige weet niet of dit...
Lees verder

Druk op vastgoedeigenaren neemt toe
Het ministerie van Economische Zaken voert de druk op bij vastgoedbeleggers en winkeliers. Dat melden bronnen aan het FD. De partijen liggen in de clinch doordat winkeliers lagere huren of geen huren willen betalen vanwege de coronacrisis. Als de partijen er onderling niet uitkomen, sluit het Rijk...
Lees verder

'Alles op alles om Air France-KLM overeind te houden'
Air France-KLM is met de Nederlandse en de Franse staat in gesprek over miljardenleningen, meldt Reuters. Beide overheden zijn aandeelhouder en willen voorkomen dat het bedrijf aan deze corona-crisis ten onder gaat.
Lees verder