maandag 20 april 2020

‘Corona-app komt er niet als die niet aan alle eisen voldoet’

'Corona-app komt er niet als die niet aan alle eisen voldoet'
De corona-app van de Nederlandse overheid wordt pas vrijgegeven als die aan alle voorwaarden voldoet. Dat benadrukt Ron Roozendaal, CTO van het Ministerie van Gezondheid. Hij reageert daarmee op kritiek van experts die vinden dat het ontwikkelproces van de corona-app veel te snel gaat.
Lees verder

Facebook lanceert game-app
Nu veel mensen noodgedwongen thuiszitten, lanceert Facebook in de loop van maandag een eigen game-app Facebook Gaming.
Lees verder

Horeca: Leg staatssteun online platforms aan banden
Het nieuws dat het Nederlandse Booking.com, een van de grootste hotelboekplatforms in de wereld, aanspraak wil maken op de steunmaatregelen die het kabinet heeft vrijgemaakt voor noodlijdende bedrijven, is volgens Koninklijke Horeca 'een hard gelag voor de duizenden kleine horeca ondernemers die buiten deze steunmaatregelen vallen.
Lees verder

SmartCamera met Alexa-luidspreker
Spraakhulpje Alexa zit tegenwoordig in bijna elk apparaat, en dus ook in een slimme beveiligingscamera. Ecobee lanceert de SmartCamera, die ook fungeert als Alexa-luidspreker.
Lees verder

Google verlaagt tijdelijk tarieven voor Ad Manager
Google gaat de tarieven voor het gebruik van Ad Manager vijf maanden verlagen om online nieuwsmedia te ondersteunen.
Lees verder

Positieve ervaringen met thuiswerken leidt tot veranderend gedrag
De ervaringen met thuiswerken zijn overwegend positief: een meerderheid van de Nederlanders gaat het thuiswerken makkelijk af en voelt zich ook thuis voldoende productief. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onder 2500 panelleden.
Lees verder

App bundelt fysieke winkeliers in Almere Centrum
Na Amsterdam komt ook Almere met een app waarmee inwoners online producten kunnen bestellen bij verschillende (fysieke) winkels in het […]
Lees verder

Ook Google komt met eigen betaalkaart
Ook Google wil een eigen betaalkaart lanceren, vergelijkbaar met de Apple Card. Het bedrijf heeft samenwerking gezocht met diverse bankpartners, waaronder CITI en Stanford Federal Credit Union.
Lees verder

Landsdadvocaat geeft corona-apps onvoldoende
Het lijkt er niet op dat op korte termijn een van de afgelopen weekend gepresenteerde corona-apps ook daadwerkelijk wordt uitgerold. De landsadvocaat van advocatenbureau Pels Rijcken heeft na de appathon van het Ministerie van Gezondheid niet kunnen vaststellen dat voorstellen volledig voldoen aan de geformuleerde uitgangspunten.
Lees verder