vrijdag 24 april 2020

1,9 miljard euro uitgegeven bij Europese webwinkels in 2019

1,9 miljard euro uitgegeven bij Europese webwinkels in 2019
In 2019 besteedden Nederlandse consumenten 1,9 miljard euro bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is 19,3 procent meer dan in 2018, toen 1,6 miljard euro besteed werd. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.
Lees verder

Jongeren zijn corona-inhakers in reclame moe
Onder jongeren is de behoefte aan nieuws over het coronavirus flink gedaald. En bijna de helft vindt dat organisaties misbruik maken van de situatie om het eigen imago te verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek van MediaTest onder bijna vijfhonderd jongeren.
Lees verder

Verdachte brandstichting zendmast Groningen aangehouden
De vermoedelijke brandstichter van een zendmast aan de Koningsweg in Groningen is aangehouden.
Lees verder

Adverteerders Google moeten zich straks identificeren
Google gaat nieuwe voorwaarden stellen aan adverteerders: die moeten zich eerst kunnen identificeren voordat ze advertentieruimte mogen inkopen. De maatregel gaat deze zomer in voor de Verenigde Staten.
Lees verder

Slimme sensor helpt in de anderhalve meter maatschappij
Het Nederlandse bedrijf Aura Aware heeft een slimme 'afstandhouder' ontwikkeld, die alarm slaat wanneer iemand binnen een straal van anderhalve meter komt.
Lees verder

'Alle zeilen bij voor betere selfservice'
Grote consumentgerichte bedrijven zetten momenteel alle zeilen bij om de online selfservice te verbeteren. Een deel geeft hier voorrang aan boven hun verkoopactiviteiten.
Lees verder

TenneT hangt elektriciteitsnet aan blockchainplatform
Het Nederlandse elektriciteitsnet krijgt, net als delen in Duitsland, Zwisterland en Italië, een koppeling met een blockchainplatform. Huishoudens kunnen de accu's van elektrische auto's of hun 'wandbatterijen', tegen een vergoeding, aanbieden om capaciteitswisselingen op te vangen.
Lees verder

Moneyou Go-app uitgebreid met ICS-creditcards
Onlinebank Moneyou breidt haar Go-app uit en biedt klanten voortaan de mogelijkheid om ook creditcards van derde partijen toe te voegen.
Lees verder

Apple stapt over op processors van ARM, afscheid van Intel?
Apple stapt volgend jaar voor zijn Macs over naar processoren van ARM, terwijl nu nog hoofdzakelijk Intel processoren worden gebruikt.
Lees verder