Doorgaan naar hoofdcontent

Winford-scholen: ondernemen én kwaliteit

Winford-scholen: ondernemen én kwaliteit
Marc Peters raakte geïnspireerd door de marktwerking in de zorg en dacht: dat kan ik in het onderwijs ook. Nu staat hij aan het roer van Winford, de op een na grootste particuliere scholengemeenschap van Nederland.
Lees verder

RIVM: Deze manier van testen heeft geen zin meer
Mensen met lichte klachten zijn niet in beeld, maar zijn er wel en dus wordt het beeld op de verspreiding steeds minder helder op deze manier van registreren. 'We verwachten dat we volgende week overgaan op een andere manier van registreren.' Het RIVM meldt vandaag dat het dodental door het...
Lees verder

Corona houdt huis in Spanje; dodental verdubbelt
In Spanje zijn ongeveer 2000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. In de afgelopen 24 uur stierven meer dan honderd mensen, aldus de autoriteiten zondag. Spanje is na Italië het zwaarst getroffen land in Europa.
Lees verder

Basisscholen Amsterdam sluiten
Een groot deel van de basisscholen in Amsterdam sluit vanaf maandag de deuren. In principe geldt de sluiting voor twee weken. Volgens de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam blijft een handjevol scholen vooralsnog open, in afwachten van landelijk besluit in Den Haag.
Lees verder

Nederland drie weken op slot, dit zijn de maatregelen
Ministers Arie Slob van Onderwijs en Bruno Bruins van Gezondheidszorg hebben zojuist aanvullende maatregelen bekendgemaakt. Hieronder vind je alle maatregelen die met vanaf deze week worden doorgevoerd.
Lees verder

Tweede Kamer tevreden met nieuwe maatregelen
In de Tweede Kamer is instemmend gereageerd op de nieuwe striktere maatregelen die het kabinet per direct heeft afgekondigd tot en met 6 april. Tijdens het debat donderdag heerste flinke onvrede bij de oppositie, met name omdat het kabinet toen had besloten de scholen open te houden.
Lees verder

Duitsers hebben begrip voor ingrijpende maatregelen
Duitsland heeft bekendgemaakt de grenzen met Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk op slot te gooien, om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.
Lees verder

Horeca dicht, voorraden krijgen goede bestemming
Van de nood een deugd maken, oftewel: verspil nooit een goede crisis. De mannen van 'De Drie Wijzen uit Oost' hebben besloten alle overgebleven etenswaar uit hun 19 horecazaken aan te bieden aan bejaardentehuizen en voedselbanken. 'De meeste van onze collega's hebben al ingeslagen bij de supermarkt...
Lees verder

LIVEBLOG | Horeca Nederland wil duidelijkheid en noodpakket
De overheid moet zo snel mogelijk duidelijkheid geven over een noodpakket voor de horeca, die drie weken dicht moet in de strijd tegen verspreiding van het Coronavirus. Alleen zo zullen kredietverstrekkers coulant zijn met leningen en leveringen, zegt Rober Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca...
Lees verder

Corona bepaalt stemming bij Franse verkiezingen
Een historisch lage opkomst bij de eerste ronde van de Franse burgemeesters- en gemeenteraadsverkiezingen. De corona-crisis was de belangrijkste oorzaak dat het gisteren stil bleef op de stembureaus.
Lees verder

Corona-crisis tast ook vertrouwen in overheid aan
Door de coronacrisis heeft het vertrouwen in de overheid een flinke dreun opgelopen. Een maand geleden had nog 72 procent vertrouwen in de overheid, inmiddels is dat nog maar 51 procent. Volgens onderzoeks- en adviesbureau Citisens is die daling vooral te verklaren door de lakse en onduidelijke...
Lees verder

'Gunstig effect op stikstofdepositie beperkt en tijdelijk'
Net nu de wegen door corona vrijwel filevrij zijn en je lekker kunt doorrijden, mag je nog maar 100 kilometer per uur. Vandaag zijn alle bordjes verwisseld en mag het echt niet meer, 130 rijden. Samen met het massaal gedwongen thuiswerken zal de stikstofuitstoot duidelijk afnemen.
Lees verder