zondag 29 maart 2020

Vragen en antwoorden rondom bbl en bol

VNO-NCW
Vragen en antwoorden rondom bbl en bol
Welke consequenties heeft de coronacrisis voor de praktijkovereenkomsten voor bbl en bol. Vier vragen en antwoorden.
Lees verder

Belastinguitstel: let op bestuurdersaansprakelijkheid
Ondernemers met financiële problemen door de coronacrisis kunnen belastinguitstel aanvragen. Let wel op het risico van bestuurdersaansprakelijkheid.
Lees verder

Gezamenlijke Brabantse aanpak voor gemeentelijke belastingen
Het Brabants interregionaal beleidsteam (iRBT) pleit voor een gezamenlijke aanpak bij het opschorten van gemeentelijke belastingen voor bedrijven
Lees verder

Accountants en coronacrisis: Raad voor Jaarverslaggeving biedt helpende hand
De coronacrisis stelt ook de accountancy-wereld voor de nodige uitdagingen. Moeten de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus nog in de jaarrekening over kalenderjaar 2019 verwerkt?
Lees verder

Cash geld weigeren: mag dat?
Mogen ondernemers contant (cash) geld verbieden? Is dat maatschappelijk verantwoord? Twee vragen die hier worden beantwoord.
Lees verder

VWS richt samen met leveranciers en ziekenhuizen Landelijk Consortium Hulpmiddelen op
De GGD'en en de Regionale Overleggen Actute Zorg (ROAZ) werken samen aan om de distributie voor persoonlijke beschermingsmiddelen zo goed mogelijk te faciliteren. Dit om ervoor te zorgen dat de zorgprofessionals in de frontlinie er beschikking over krijgen.
Lees verder

Limiet contactloos betalen aangepast
In korte tijd hebben de banken twee verschillende limieten aangepast waardoor meer betalingen contactloos kunnen worden afgerekend.
Lees verder

Corona beïnvloedt criminaliteit
Ook criminelen zijn creatief in het aanpassen van hun activiteiten in verband met coronacrisis. Er zijn minder woninginbraken of zakkenrollerij. Maar er is meer overlast en onrust. Zeven zaken waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen en vier tips.
Lees verder

Bijzondere uitstelregeling belastingen en de verklaring betalingsgedrag
Wat zijn de gevolgen van de bijzondere uitstelregeling voor betaling van loon- en omzetbelasting voor de verklaring betalingsgedrag keten- en inlenersaansprakelijkheid?
Lees verder

Uitreiking Koning Willem I prijzen uitgesteld
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft besloten om de uitreiking van de Koning Willem I Prijzen 2020 op te schorten tot het najaar. "Een feestelijke uitreiking onder deze omstandigheden schiet zijn doel voorbij."
Lees verder

Omgang RVO met subsidieregeling praktijkleren
OCW en RVO (uitvoerder van de subsidieregeling praktijkleren) zullen in deze coronaperiode coulanter met de regels omgaan, zoals bij thuiswerken van bbl'ers of verplichte sluiting van bedrijven.
Lees verder