Doorgaan naar hoofdcontent

TUI: ‘Een logistieke operatie die ongeëvenaard is’

TUI: 'Een logistieke operatie die ongeëvenaard is'
Nederlanders zitten in het buitenland vast door de coronacrisis. Het crisisteam van reisorganisatie TUI draait daardoor overuren om de reizigers terug te halen. Het bedrijf had zondagochtend 30.000 passagiers in het buitenland zitten, maar heeft inmiddels is al twee derde teruggehaald.
Lees verder

Bedrijven vragen massaal uitstel Belastingdienst
Ruim duizend ondernemers vragen uitstel van betaling bij de Belastingdienst als gevolg van de coronacrisis. Gisteren stond de teller op 1.150, en het aantal aanvragen stijgt hard. Ondernemers kunnen drie maanden uitstel van betaling krijgen van inkomstenbelasting, omzetbelasting en...
Lees verder

Scholierenorganisatie: zorgen over eindexamens
Scholierenorganisatie LAKS maakt zich zorgen over de resultaten van de eindexamens dit jaar. Door het sluiten van de scholen krijgen veel leerlingen digitaal les. En dat kan leiden tot lagere cijfers, zegt LAKS-voorzitter Pieter Lossie in BNR's Big Five.
Lees verder

'Toename jeugddelicten kan vertekend beeld geven'
De politie registreerde vorig jaar 6,5 procent meer minderjarigen als verdachte, ongeveer duizend meer, dan in 2018. Voor het eerst in tien jaar is sprake van een toename. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS, al zegt dat volgens Jan Dirk de Jong, criminoloog van de Hogeschool van Leiden,...
Lees verder

Crisis geeft landbouwsector tik van 5 miljard
Courgettes en paprikas worden op dit moment voor topprijzen verkocht. Dat komt onder meer door minder aanvoer uit het buitenland en hamsterende consumenten hier. Tegelijkertijd kunnen andere groenten juist niet meer geëxporteerd worden en worden hele partijen sierbloemen doorgedraaid. Volgens Marc...
Lees verder

'20 procent minder werk door stilleggen graafwerkzaamheden'
Bouwbedrijven leggen tientallen projecten stil waar graafwerkzaamheden voor nodig zijn. Volgens de Telegraaf geeft een aantal gemeenten géén vergunning meer af voor met name het graven van sleuven voor kabels en leidingen. Als er een lockdown komt, dan zit je met allemaal half open straten en dat...
Lees verder

'Extra supermarktuurtje ouderen werkt averechts'
Vanaf maandag kunnen 70-plussers tijdens een speciaal voor hen gereserveerd uurtje in alle rust naar Albert Heijn, tussen 07.00 tot 08.00 uur. Maar dat kan wel eens averechts gaan werken, waarschuwt ouderenbond ANBO.
Lees verder

Ziekenhuis Bernhoven in Uden zit aan capaciteit
Het ziekenhuis Bernhoven in Uden nadert de grens van zijn capaciteit. De afgelopen tijd is de toestroom van coronapatiënten elke drie dagen verdubbeld. Het ziekenhuis heeft daarom bij de spoedeisende hulp een grote tent buiten gezet.
Lees verder

Rutte wil met appél op bevolking lockdown voorkomen
Rutte heeft in zijn wekelijkse persconferentie nog maar eens benadrukt hoe belangrijk het is om anderhalve meter afstand te houden. Hij noemt de corona-uitbraak de 'ernstigste crisis in vredestijd in Nederland'. De achterliggende boodschap lijkt te zijn dat er zwaardere maatregelen nodig zijn.
Lees verder

Slob: Opvang voor kinderen zonder veilig thuis
Kinderen die thuis niet veilig zijn of daar niet aan leren toekomen, kunnen toch naar school of opvang. Gemeenten krijgen de mogelijkheid om hen overdag bijvoorbeeld onder te brengen in de bieb, in een buurthuis of in een klaslokaal, laat onderwijsminister Arie Slob weten.
Lees verder

Coronacrisis raakt autoschade- en herstelbranche
Zware tijden voor autoschade- en herstelbedrijven. Het aantal orders daalt met tientallen procenten vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging FOCWA.
Lees verder

LIVE | Toespraak Koning Willem Alexander
Koning Willem-Alexander sprak vanavond om 19:00 de bevolking toe in een toespraak die ook te horen was op BNR en BNR.nl. Lees en beluister de woorden van de koning hier terug.
Lees verder