donderdag 5 maart 2020

Sprout: Kees Koolen onthult drijvende superbatterij; ZZP-lobby eist alternatieve wetgeving

Kees Koolen onthult drijvende superbatterij; ZZP-lobby eist alternatieve wetgeving
Ondernemersnieuws: zzp-lobby ontevreden over plannen van minister, topinvesteerder Kees Koolen drijft energietransitie met batterijboot en Bernie Sanders verdeelt Silicon Valley.
Lees verder

Succesvol delegeren hangt samen met de balans tussen deze drie aspecten
Als ondernemer wil je je door anderen niet te veel laten voorschrijven hoe je iets aanpakt. Maar als je niet uitkijkt, ben jij die ander, schrijft Sprout-expert Marnix Geus. 
Lees verder

Vergeet Pornhub, audio is het nieuwe video
Met luisterverhalen vul je een leemte in een pornowereld die vooral gericht is op mannen, vermoedt audioplatform Rouze. 'Met audio word je niet afgeleid door visuele prikkels en kan je zelf een beeld creĆ«ren.'
Lees verder

Brandstofkiller Byton komt naar de polder; Nederland heeft een-na-beste ecosysteem voor ondernemers
Ondernemersnieuws: elektrische SUV Byton in 2021 naar Nederland, aantal ondernemers verdubbeld dankzij goed ecosysteem en Elon Musk steekt Twitter-topman hart onder de riem. 
Lees verder

De opzegtermijn en het arbeidscontract: wel of niet opnemen?
Is het juridisch nodig om in het arbeidscontract een opzegtermijn op te nemen voor je medewerker? Sprout-expert Fee Naaijkens vroeg het aan arbeidsjurist Niels Wessels.
Lees verder

Checklist coronavirus: dit moet je doen als werkgever
Hoe houd je als bedijf rekening met het coronavirus? We delen deze checklist van Oval, de branchevereniging van arbo- en reĆÆntegratiediensten.
Lees verder

Takeaway snelst groeiende scaleup; Uber-chauffeurs zijn in Frankrijk werknemer
Ondernemersnieuws: Takeaway snelst groeiende scaleup van 2020, Uber-chauffeurs zijn ook volgens de hoogste Franse rechter werknemer en Coronavirus zorgt voor meer faillissementen.
Lees verder

Deze 10 groeibedrijven namen de afgelopen 3 jaar de meeste werknemers aan
Erasmus Universiteit en Rotterdam School of Management hebben net hun nieuwe Scaleup Dashboard gepubliceerd, met 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. De lijst leunt zwaar op werkgelegenheid.
Lees verder