woensdag 25 maart 2020

SpaceX krijgt groen licht voor miljoen basisstations

SpaceX krijgt groen licht voor miljoen basisstations
Ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk krijgt in de VS toestemming van de overheid om een miljoen basisstations te plaatsen verspreid over het land.
Lees verder

Thuiswinkel aan webwinkels: verleng retourtermijn
Onder de huidige omstandigheden, waarbij mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kan het binnen 14 dagen terugsturen van pakketten lastig worden. Branche-organisatie Thuiswinkel.org adviseert webwinkels daarom om de retourtermijn te verlengen naar minimaal 30 dagen.
Lees verder

Grote toestroom nieuwe aanmeldingen fietskoeriers
Fietskoeriers.nl heeft afgelopen week een heuse toestroom van nieuwe aanmeldingen verwerkt. "Waar we normaal twee à drie weken over doen, ontvangen we nu in een dag", zegt mede-oprichter Nick Vreeswijk.
Lees verder

'Maak NOW-regeling beschikbaar voor startups'
De Dutch Startup Association wil dat De Noodregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) die de werktijdverkorting vervangt en zorgt voor een tegemoetkoming in de loonkosten van ondernemers die door de coronacrisis getroffen worden, ook beschikbaar komt voor startups.
Lees verder

'Boekingsplatforms laten Nederlandse hotels keihard vallen'
Horeca Nederland vindt dat grote boekingplatforms, zoals Expedia en Booking.com, de Nederlandse horecabranche keihard laat vallen. Hotels in heel Nederland proberen tijdens de coronacrisis met man en macht hun contracten na te komen zodat er geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Maar de platforms werken niet mee.
Lees verder

Flipkart stopt met leveringen in India na lockdown
Flipkart, de grootste e-commerce site van India, is dinsdag gestopt met leveren nadat alle 1,3 miljard Indiërs de komende drie weken moeten binnenblijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Lees verder

Uploadsnelheid Delta naar 125 Mbps
De Zeeuwse internetaanbieder DELTA verhoogt de uploadsnelheid (dus niet de downloadsnelheid) via de kabel tot 125 Mbps. Dat is meer dan een verdubbeling van de maximale snelheid die tot nu toe mogelijk was: 45 Mbps. De nieuwe snelheden zijn vanaf eind deze week beschikbaar voor klanten.
Lees verder

Ible Airvida L1: luchtjuweel
De Airvida L1 hangt als een ketting om je nek en heeft wel iets weg van een in-ear-setje. Alleen zijn de oordopjes vervangen door luchtuitlaatjes waardoor twee miljoen negatieve ionen per kubieke centimeter worden verspreid.
Lees verder

Vijf retailers in tuin- en dierbranche gaan voor GS1 datapool
GRS Inkoop & GRS Services, Intratuin, Ranzijn Tuin & Dier, Tuincentrum Osdorp en Vijver- en Tuincentrum Pelckmans – de belangrijkste retailers in de tuin en dierbranche - gaan de zogeheten GS1 datapool gebruiken voor het uitwisselen van betrouwbare productinformatie.
Lees verder