dinsdag 31 maart 2020

Skype groeit naar 40 miljoen gebruikers

Skype groeit naar 40 miljoen gebruikers
Nagenoeg alle chat- en beldiensten profiteren van de coronacrisis en Skype is geen uitzondering. Maandag maakte Microsoft bekend dat Skype dagelijks door 40 miljoen mensen wordt gebruikt, een stijging van 70 procent vergeleken met een maand eerder.
Lees verder

Thuiswinkel.org: Winkeliers, houd geen uitverkoop
Belangenvereniging voor webwinkels Thuiswinkel.org roept zijn leden op om geen kortingsacties met uitverkoop te houden tot 1 juni.
Lees verder

Een 'Waze' om winkelstress te vermijden
Aan ondernemerschap geen gebrek tijdens de coronacrisis. Het Belgische Accurat, dat locatiegegevens verzamelt en 'slim verwerkt', lanceert de ShopSafe App. Consumenten zien op de smartphone hoe druk het is in de winkels in de buurt.
Lees verder

Groeiend verzet tegen Big Brother-tools voor corona
Privacyvoorvechters maken zich zorgen over een app waarmee inwoners van Bellevue, Washington (bij Seattle) aan de politie kunnen melden waar zich groepen burgers bevinden. Net als in andere Amerikaanse staten worden burgers geacht in huis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Net als in Nederland geldt in Washington een samenscholingsverbod.
Lees verder

Digitale bureaus houden gratis online spreekuren
Een groep van tientallen grote digitale bureaus in Nederland gaat gratis online spreekuren houden voor kleine ondernemers, scholen en verpleeghuizen.
Lees verder

Browser Edge ondersteunt synchronisatie van extensies
Microsofts nieuwe browser (Chromium) Edge ondersteunt nu ook de synchronisatie van extensies, iets dat Firefox, Chrome en diverse andere browsers al langer hebben.
Lees verder

Lancering internetaanbieder Freedom Internet vertraagd
De nieuwe uit de achterban van XS4ALL voortgekomen internetaanbieder Freedom Internet zou gisteren worden gelanceerd, maar heeft die deadline vanwege de coronacrisis niet gehaald.
Lees verder

Winkelstraten liggen er verlaten bij, maar sierteelt leeft op
De Nederlandse winkelstraten liggen er na de maatregelen rond het coronavirus verlaten bij. Afgelopen week was het 79 procent rustiger dan vorig jaar en ook zelfs rustiger dan een week eerder, zo blijkt uit gegevens van bureau RMC.
Lees verder

Nieuwswaarde rond corona neemt in derde week duidelijk af
De nieuwswaarde rond de coronacrisis lijkt in de derde week duidelijk af te nemen. Die conclusie trekt Niels Bruinsma (Abovo) mede op basis van het zoekvolume van Google Trends.
Lees verder