donderdag 26 maart 2020

PostNL waarschuwt voor vertraging pakketbezorging

PostNL waarschuwt voor vertraging pakketbezorging
PostNL waarschuwt dat door de flinke stijgingen van het aantal online bestellingen in Nederland en Belgiƫ er lokaal vertraging kan ontstaan. De postbezorging verloopt op dit moment overigens nog volgens plan.
Lees verder

Vanaf deze week WFMuseum Online
Het Westfries Museum is gestart met online programmering op haar website en Facebookpagina. Onder de naam WFMuseum Online zijn daar onder meer vlogs, podcasts, online workshops en educatieve video's te vinden.
Lees verder

Apple wil half april eerste winkels openen
Apple is van plan om enkele van zijn Amerikaanse winkels half april weer te openen, zo blijkt uit een interne memo waaruit Bloomberg citeert.
Lees verder

Apples Safari blokkeert nu standaard cookies van derden
Sinds dinsdag, met de introductie van nieuwe updates voor macOS, iOS en iPadOS, blokkeert Apples browser Safari standaard cookies van derden.
Lees verder

Boodschappenboxbezorger Boerschappen gaat 'enorme voedeloverschotten' wegwerken
Online kookplatform Home Made Chefs en boodschappenbox-bezorger Boerschappen hebben de handen ineengeslagen om de 'enorme voedseloverschotten door de coronacrisis' bij boeren weg te werken.
Lees verder

Ook Facebook merkt gevolgen uitbraak coronavirus
In navolging van Twitter waarschuwt ook Facebook dat de uitbraak van corona gevolgen heeft voor zijn omzet. Het aantal advertenties is als gevolg van de crisis fors gedaald.
Lees verder

Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald
Een nepwebsite waarmee oplichters geld aftroggelden van slachtoffers wereldwijd die mondkapjes wilde kopen als bescherming tegen het corona-virus is uit de lucht gehaald.
Lees verder

Mode wordt minder vaak geretourneerd
Er wordt minder online bestelde mode geretourneerd dan in het verleden. Deze categorie, traditiegetrouw verantwoordelijk voor de meeste retouren, daalde met 7 procent in Nederland een jaar eerder. Dat blijkt uit de E-Shopper Barometer van pakketbezorger DPD.
Lees verder

65 procent van de Europese webwinkels houdt rekening met omzetdaling
Het beeld dat e-commerce partijen flink zullen verdienen als gevolg van de coronacrisis, moet sterk worden genuanceerd. Uit het onderzoek van Ecommerce Europe onder meer dan 25 nationale e-commerce-associaties en hun leden komt naar voren dat 65 procent van de respondenten verwacht dat de pandemie over de gehele breedte zal leiden tot een daling van de online verkopen.
Lees verder