maandag 30 maart 2020

Populaire apps in crisistijd: Zoom, Houseparty en Discord

Populaire apps in crisistijd: Zoom, Houseparty en Discord
De coronacrisis leidt tot een record aantal downloads van bepaalde apps. Bovenaan staat volgens onderzoeker Apptopia Zoom, de app voor videovergaderen. Op 25 maart was die al 2,4 miljoen keer gedownload bij Apple en Google.
Lees verder

Infographic: zeven tips voor thuiswerkers
En ineens moesten we, tenzij het echt niet anders kan, thuiswerken. En dat is even wennen voor wie alleen de kantooromgeving is gewend. En al helemaal met kinderen die thuis moesten blijven. Bannersnack zette een aantal tips op een rij voor onervaren thuiswerkers.
Lees verder

Eerste indruk: iPad Pro 2020
Coronacrisis of niet, Apple heeft besloten om dit voorjaar gewoon weer nieuwe versies uit te brengen van de MacBook Air, MacMini en iPad Pro. Waarbij die laatste de meeste aandacht trekt vanwege de nieuwe camera's, LiDAR scanner en toetsenbord met trackpad.
Lees verder

Amazon.nl verlengt retourtermijn bestellingen
De Duitse en Nederlandse Amazon winkels hebben vanwege de coronavirus de retourtermijn van verkochte producten verlengd.
Lees verder

JouwWeb: verdubbeling aantal nieuwe webshops
Websiteplatform JouwWeb uit Eindhoven ziet al twee weken een verdubbeling van het aantal nieuwe webshops.
Lees verder

Kodak lanceert 's werelds grootste legpuzzel
Gezelschapsspellen worden naar verluidt massaal besteld in deze tijden van verplicht thuiszitten. Laat Kodak nu een puzzel hebben met niet minder dan 51.300 stukjes. Daar kom je de dagen wel mee door.
Lees verder

Coronacrisis beïnvloedt online koopgedrag in VS
In de VS, inmiddels het land met de meeste corona-infecties, wordt sinds de noodtoestand meer online besteld. Maar daar profiteren niet alle webwinkels van, zo blijkt uit onderzoek van Listrak en anderen.
Lees verder

Makelaars organiseren Online Huizendagen
Het onafhankelijke woningplatform Roxxle organiseert met 2000 deelnemende makelaars de Online Huizendagen.
Lees verder

NVPI Audio onderzoekt gevolgen COVID-19
De door de overheid afgekondigde verlenging van de maatregelen tot 1 juni gaat bedrijfseconomisch grote impact hebben voor de muziekindustrie. Daarom is NVPI Audio aangesloten bij de nieuw opgerichte alliantie ENCORE – de Nederlandse Creatieve Industrie Alliantie – om samen in overleg met de overheid te inventariseren wat er specifiek nodig is voor de muziekindustrie.
Lees verder