dinsdag 24 maart 2020

Overtredingen bij schoonmaak horeca in Maastricht

Overtredingen bij schoonmaak horeca in Maastricht
Bij een controle door de Inspectie SZW bij elf horecaondernemingen in Maastricht, werden vermoedelijk bij tien bedrijven overtredingen geconstateerd als het gaat om de schoonmakers. Vier horecabedrijven hadden een schoonmaakbedrijf ingehuurd, de zeven anderen hadden eigen schoonmakers in dienst.
Lees verder

Inspectie SZW controleert in distributiecentra
De Inspectie SZW gaat de komende maanden controleren in distributiecentra. Aanleiding is het grote risico op arbeidsongevallen met onder meer heftrucks en pallettrucks in deze bedrijven. Het aantal ongevallen in distributiecentra laat de laatste jaren een stijging zien. Het gaat hier om ernstige ongevallen waarbij werknemers, veelal uitzendkrachten, aangereden worden door heftrucks, elektrische pallettrucks of andere transportmiddelen. Vooral in gangen, bij het laaddock, looppaden en bij...
Lees verder

Baggeraars werken niet voorzichtig genoeg met straling
Uit controles bij 25 baggeraars bleek dat deze bedrijven meer moeten doen om werknemers te beschermen tegen de gevaren van straling. De Inspectie SZW constateerde 34 overtredingen. Een aantal zaken die tijdens eerdere inspecties aan het licht kwamen, zijn nu nog steeds niet op orde. Zo voldoen risico-inventarisaties en -evaluaties niet aan de vereisten en is het op peil houden van de deskundigheid van werknemers niet altijd in orde.
Lees verder

De Kijvelanden betaalt 20.000 euro boete vanwege dodelijk ongeval op werkvloer
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Stichting Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden (Hierna: de Kijvelanden) een boete opgelegd van 20.000 euro. Het OM verwijt de Kijvelanden dat zij als werkgever niet genoeg heeft gedaan om te zorgen voor een veilige werksituatie.  Daardoor kon het gebeuren dat een patiënt op 3 februari 2017 een 25-jarige medewerker dood stak. De werknemer was net in dienst toen hij door een psychiatrisch patiënt met TBS werd neergestoken met een schaar.
Lees verder