zaterdag 7 maart 2020

Noord-Nederland week lang in het teken van digitalisering

Noord-Nederland week lang in het teken van digitalisering
Noord-Nederland staat van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 maart in het teken van het thema digitalisering. Het jaarlijkse landelijke congres Nederland Digitaal vindt dit jaar van 16 tot 19 maart plaats in Martiniplaza Groningen.
Lees verder

De Balie organiseert internetmarathon
De Balie in Amsterdam organiseert zondag 15 maart een internetmarathon met onder meer Bellingcat, Valerie Frissen, Mary-Jo Diepeveen, Sophie Bloemen, Huib Modderkolk, Maurits Martijn, Renata Avila en Wilma Haan.
Lees verder

Apple: reclame in pushberichten nu toegestaan
Ontwikkelaars mogen van Apple voortaan advertenties via push-notificaties sturen. Voorheen was dat niet toegestaan, al werd het oogluikend toegestaan.
Lees verder

Tien Amerikaanse steden verantwoordelijk voor helft alle techbanen
Tien Amerikaanse steden zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van alle techbanen in de VS. Dat blijkt uit onderzoek van het Brookings Institute.
Lees verder

Fintech TerraPay haalt 8,8 miljoen euro op bij Prime Ventures, IFC en Partech
Het Indiase fintechbedrijf TerraPay is overgenomen door een consortium van investeerders, waaronder Prime Ventures, Partech Africa en het eigen management. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.
Lees verder

Bol.com haalt honderden omstreden boeken uit verkoop
De directie van bol.com heeft vrijdag besloten om honderden controversiĆ«le boeken tijdelijk uit het assortiment te halen. Dat meldt Het […]
Lees verder

SXSW geannuleerd na ingrijpen burgemeester Austin
SXSW, het jaarlijkse deels digicongres in Texas dat ook veel Nederlanders trekt, gaat dit jaar niet door. Minder dan een week voordat het evenement zou beginnen heeft de burgemeester van Texas de noodtoestand uitgeroepen.
Lees verder

5G live in 24 landen
5G is momenteel live in 24 landen wereldwijd, zo meldt brancheorganisatie GSMA. 79 telecompartijen in 39 landen hebben bovendien plannen aangekondigd voor 5G diensten.
Lees verder

Infographic: bitcoin en de belastingen
Sinds 1 maart kun je belastingaangifte doen, maar hoe werkt dat als je bitcoins hebt? In de meeste gevallen vallen bitcoins namelijk gewoon in belasting box 3 'sparen en beleggen'. Hier vul je in wat de waarde was van jouw bitcoin - inclusief andere cryptomunten - op 1 januari 2019.
Lees verder