donderdag 5 maart 2020

'Met douceurtjes krijg je de economie niet op gang'

'Met douceurtjes krijg je de economie niet op gang'
Door alle lage rentes zijn pensioenen en spaartegoeden er steeds meer op achteruit gegaan. Gratis en voor niks extra geld op je rekening, dat werkt prima om de economie te stimuleren, zegt Bas Dommerholt van de AFM vandaag in economisch vakblad ESB.
Lees verder

Boskalis maakt weer winst en ziet orderboek vollopen
Meer omzet en winst voor maritieme dienstverlener Boskalis, bleek vanochtend bij de presentatie van de jaarcijfers. Duurzame energie biedt veel mogelijkheden, zegt CEO Peter Berdowski, maar voorlopig zijn subsidies nog noodzakelijk om er een echte businesscase van te maken. 'De kunst zal worden om...
Lees verder

Hypotheekmarkt groeit ondanks huizentekort naar record
Hoewel betaalbare woningen nauwelijks meer te vinden zijn, floreert de hypotheekmarkt als nooit tevoren. En dat komt vooral doordat veel mensen hun hypotheek oversluiten of een extra hypotheek afsluiten.
Lees verder

'Lagere snelheid kan tot meer ongevallen leiden'
Gemiddeld drie minuten langer onderweg en verveling die op de loer ligt. De verlaging van de maximum snelheid naar 100 kilometer per uur doet ook wat met het gedrag van bestuurders, blijkt uit onderzoek van ingenieursadviesbureau Sweco.
Lees verder

Gasprijzen op laagste punt in drie jaar
De gasprijzen zijn in de afgelopen drie jaar niet zo laag geweest als nu. Bij sommige aanbieders ligt de prijs zelfs op een historisch dieptepunt. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Pricewise.
Lees verder

Krappe marges duwen Flybe in bankroet
Alle vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Flybe staan aan de grond. Door de Brexit en de angst rondom het coronavirus is er een afname in het aantal geboekte vluchten en zodoende legt Flybe nu het loodje.
Lees verder

Parlementaire commissie onderzoekt problemen uitvoeringsorganisaties
Falende systemen bij het UWV, wachtlijsten bij het CBR en schandalen bij de Belastingdienst. Vandaag begint een parlementair onderzoek naar de aanhoudende problemen bij deze uitvoeringsorganisaties.
Lees verder

Missie Kunduz 'kreupel' door eisen Groenlinks en Christenunie
De Nederlandse missie in de Afghaanse provincie Kunduz had heel zinvol kunnen zijn, maar werd 'vanaf het begin kreupel', door de eisen die GroenLinks en ChristenUnie er destijds aan stelden. Dat zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in BNR De Wereld.
Lees verder

Elizabeth Warren trekt zich terug uit de Democratische voorverkiezingen
Elizabeth Warren trekt zich terug als Democratische kandidaat uit de Amerikaanse voorverkiezingen. Dat zeggen Amerikaanse media.
Lees verder

Erdogan en Poetin praten over staakt-het-vuren in Syrië
De Turkse president Erdogan heeft in Moskou met de Russische president Poetin gesproken over een mogelijk staakt-het-vuren in Syrië.
Lees verder

OM eist levenslang tegen Gökmen T.
het OM heeft levenslang geëist tegen Gökmen T. Dat is zojuist bekend gemaakt in de rechtbank in Utrecht. T. pleegde op 18 maart vorig jaar een aanslag in een tram in Utrecht.
Lees verder

Makers verkeersborden werken aan monsterklus
De maximumsnelheid op de snelwegen gaat vanaf 16 maart officieel naar 100 kilometer per uur. Rijkswaterstaat heeft meerdere bedrijven aan het werk gezet om alle verkeersborden te maken.
Lees verder