dinsdag 24 maart 2020

Meer jongeren digitaal vaardig, Nederland behoort tot Europese kopgroep

Meer jongeren digitaal vaardig, Nederland behoort tot Europese kopgroep
Nederlandse jongeren van 12 tot 25 jaar zijn vaardiger geworden in het gebruik van internet, computers en software ten opzichte van 2015. Jongens en meisjes verschillen niet in digitale vaardigheden, jongeren en jongvolwassenen wel, zo blijkt uit onderzoek van CBS.
Lees verder

Twitter verwacht operationeel verlies in eerste kwartaal
Twitter trekt zijn verwachtingen voor het huidige kwartaal in vanwege de coronacrisis. Het bedrijf rekende aanvankelijk op 825 tot 885 miljoen dollar omzet in het tweede kwartaal.
Lees verder

Too Good To Go stelt app beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden
Too Good To Go, het bedrijf dat strijdt tegen voedselverspilling, stelt zijn platform voorlopig ook beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. Zonder winstoogmerk.
Lees verder

Leden van Roamler doen boodschappen voor zorgverleners
Werkplatform Roamler opent de nieuwe site Bezorg-dezorg.nl. Duizend leden van het platform worden beschikbaar gesteld om voor personeel in de zorg boodschappen te gaan doen en deze thuis of op hun werk af te leveren.
Lees verder

Direct meer geld voor zorg op afstand
Het ministerie van VWS maakt direct geld vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking.
Lees verder

Marketingbureau geeft gratis advies Google Ads
Marketingbureau Prodos uit Den Dolder gaat gratis advies geven rondom Google Ads aan ondernemers en marketeers die omhoog zitten.
Lees verder

OneWeb lanceert weer nieuwe internetsatellieten
Het Londense OneWeb heeft opnieuw een aantal internetsatellieten gelanceerd vanuit Kazakstan. In totaal komen er 34 bij.
Lees verder

Europese mobiele aanbieders delen klantdata in virusstrijd
Mobiele telecomaanbieders in Duitsland, Oostenrijk en Italiƫ delen generieke, geanonimiseerde klantdata met hun overheden om de bewegingen van inwoners te monitoren.
Lees verder

Samsung en LG stoppen productie in India
Samsung en LG sluiten tijdelijk hun fabrieken in India op verzoek van de autoriteiten. Alleen essentiƫle bedrijven mogen nog doordraaien.
Lees verder